Premierul Victor Ponta a criticat dur activitatea lui Stelian Tanase in fruntea televiziunii nationale, afirmand ca "din bani publici se realizeaza un serviciu public de proasta calitate". Ponta a spus ca televiziunea publica nu poate influenta scena politica desi "in fiecare seara sunt acolo adversarii guvernului" si a subliniat ca a cerut demisia purtatorului sau de cuvant din consiliul de administratie al TVR, in urma nemultumirilor formulate de Stelian Tanase pe aceasta tema.

Stelian Tanase "a spus ca dl Calota (purtatorul de cuvant al guvernului, n.r.) il preseaza. L-am chemat azi, isi da demisia din Consiliul de Administratie pentru ca dl Tanase sa nu mai gaseasca justificari. Eu nu am calcat la TVR de cand e Tanase director general. Eu nu am fost, deci nu stiu cum folosesc TVR", a spus Ponta, invitat la Adevarul Live.

In opinia sa, televiziunea publica nu poate avea o influenta din punct de vedere politic, "nici macar ca in fiecare seara sunt acolo adversarii guvernului nu cred ca deranjeaza".

Premierul a declarat ca "strict personal" are o "mare dezamagire" fata de Stelian Tanase, pe care nu l-a "deranjat nici macar cu un telefon" si a mentionat ca ultima discutie cu acesta a avut-o cand a fost numit de parlament. "Atunci era bun PSD, ca l-a votat", a comentat acesta.

El a criticat situatia financiara in care se gaseste televiziunea nationala, care are datorii mai mari decat inainte de venirea lui Tanase, unde, desi exista 2.500 angajati si sunt adusi "oameni din afara cand nu-i folosesti pe cei din interior".

Victor Ponta a precizat ca Stelian Tanase i-a transmis ca doreste sa se intalneasca cu el dar i-a comunicat sa mearga in Parlament, in fata caruia raspunde.

"Din bani publici se realizeaza un serviciu public de proasta calitate, in schimb vedem scandaluri. Cineva tot va trebui sa faca curatenie acolo, eu speram sa fie dl Tanase", a spus Victor Ponta, afirmand ca a auzit si el joi de discutiile legate de posibila inlaturarea a lui Moise Guran de la TVR.

"Nici vorba, am intrebat, l-ati scos pe Moise? Nu dom'le, nu l-a scos nimeni, inteleg ca e o batalie legata de banii suplimentari pe care televiziunea publica nu-i are dar vrea sa ii cheltuie. Sunt convins ca dl. Tanase e un om atat de independent incat orice presiune nu-l poate indoi", a mai spus premierul.

In cursul zilei de joi au aparut informatii potrivit carora viitorul mai multor emisiuni de seara ale Televiziunii publice - inclusiv "Vorbeste liber" (realizata de Sorin Avram, gazda lui Traian Basescu de miercuri seara) sau "Biziday" (Moise Guran) - este sub semnul intrebarii.

Stelian Tanase a vorbit despre "o disputa pe independenta editoriala a TVR", sub influenta politica.

Intr-un interviu acordat Gandul.info, Tanase a acuzat influenta pe care o exercita asupra TVR premierul Victor Ponta prin purtatorul de cuvant al Guvernului, Corneliu Calota, membru in Consiliul de Administratie al televiziunii. "Corneliu Calota isi spune punctul de vedere, fata de mine personal, fata de alti directori in fata consiliului de administratie de fiecare data si punctul lui de vedere prevaleaza. Este omul cel mai puternic din Consiliul de Administratie. Pe acel plan, el conduce, de fapt, televiziunea", a spus Stelian Tanase, care a acuzat presiuni politice.

"Presiunile au venit din zone foarte inalte, de la PSD, nu de la partidul ecologist sau de la societatea civila. Altfel nici nu m-as fi sesizat. Dar acum, stiti cum este, nu este prost cine cere, ci cine da. Ei pot sa spuna o multime de lucruri, treaba mea este sa refuz atunci cand cadrul legal, ceea ce este normal, este depasit. Si am refuzat, bineinteles", a sustinut directorul general al televiziunii publice.