Din momentul plecarii lui purtatorului de cuvant al Guvernului, Corneliu Calota, din Consiliul de Administratie al TVR, asa cum a anuntat vineri premierul Victor Ponta, postul in CA al Televiziunii publice este preluat automat de membrul supleant Adrian Stefan Badescu, noteaza Mediafax. Agentia aminteste ca numele lui Badescu apare in dosarul fostului presedinte al CJ Mehedinti, Adrian Duicu.

Potrivit Mediafax, Corneliu Calota si Adrian Stefan Badescu au fost numiti membru titular, respectiv membru supleant din partea Guvernului in CA al TVR, pe 1 aprilie, printr-o hotarare a Parlamentului. Badescu preia automat postul in CA in momentul demisiei lui Calota, in conformitate cu Legea privind organizarea si functionarea TVR. Daca nici supleanul nu ocupa locul vacant, Guvernul va face o propunere de inlocuire ce trebuie aprobata de Parlament.

Calota si Badescu sunt consilieri in cadrul cancelariei primului-ministru, iar Calota exercita si atributiile de purtator de cuvant al Guvernului, potrivit unei Decizii a premierului publicata pe 4 septembrie in Monitorul Oficial.

Numele lui Adrian Stefan Badescu apare in dosarul lui Adrian Duicu. El a fost interceptat de procurori in timp ce era contactat telefonic de Duicu, care i-a solicitat sa-i transmita sefului Cancelariei primului-ministru ca acesta sa-i duca premierului Victor Ponta CV-ul Elisabetei Ponea, sotia sefului Politiei Mehedinti.