Prima confruntare intre cele doua emisiuni de gatit ale principalelor posturi TV, MasterChef si Hell's Kitchen, a fost castigata de Pro TV cu un scor relativ strans. Potrivit datelor prezentate de Paginademedia.ro, noul juriu MasterChef a atras, la nivel national, cu aproximativ 250.000 de telespectatori in medie pe minut mai mult decat fostii masterchefi, care s-au mutat anul acesta, impreuna cu echipa de productie condusa de Mona Segall, de la Pro TV la Antena 1 si care au revenit, luni, pe micul ecran cu "Iadul bucatarilor".

MasterChef si Hell's Kitchen s-au suprapus pe toata durata lor. Emisiunea Pro-ului a iesit in avantaj pe toate segmentele de public - national, urban si comercial, dar scorul a fost relativ strans in special pe segmentele urban si comercial. Potrivit sursei citate:

  • la nivel national, MasterChef a fost urmarit, in medie pe minut, de 1,3 milioane de telespectatori (varf de audienta: 2,06 milioane la ora 20.50), in timp ce Iadul Bucatarilor a fost urmarit in medie de 1,07 milioane de romani (varf de audienta: 1,55 milioane la 21.33).
  • la nivel urban, Pro TV a atras in medie 760.000 de telespectatori, in timp ce Antena 1 - 721.000
  • in randul publicului comercial (18-49 de ani), MasterCHef a fost urmarit in mdie de 493.000 de telespectatori, iar Antena 1 - de 451.000 de telespectatori.

Pro TV si Antena 1 au programat principalele emisiuni ale sezonului de toamna in asa fel incat formate similare sa se confrunte direct: emisiunile de bucatarie MasterChef si Hell's Kitchen - lunea si martea, Vocea Romaniei si X-Factor - vinerea. Prima astfel de confruntare directa, cea dintre Voce si X-Factor, a avut loc vineri si a fost castigata tot de Pro. Vezi detalii