Presedintele-director general al TVR, Stelian Tanase, si-a reluat miercuri, in cadrul unor audieri de la Parlament, acuzatiile ca asupra Televiziunii publice se fac presiuni politice si a afirmat ca Televiziunea publica e "ca Titanicul" - gaura produsa de iceberg creste, in conditiile in care "i s-a spus" ca in acest an electoral sa nu ia masuri in privinta datoriilor enorme ale institutiei.

Potrivit Paginademedia.ro, Stelian Tanase a spus, in parlament, ca "mi s-a cerut in mod direct sa-i scot pe Sorin Avram si Cornel Nistorescu. Cu subiect si predicat. (...) Este un lucru grav, in momentul in care mi s-a cerut de catre dl. Cornel Calota sa fac acest lucru am decis sa ies public."

La randul sau, Mediafax il citeaza spunand ca in Consiliul de Administratie al TVR "s-a declansat o batalie politica pe apartenente politice", apartenente care "s-au schimbat" in functie de anumite momente. "Or asta a generat o lipsa de sprijin real in CA si intre CA si Comitetul Director, care au aruncat in neant proiectul de reforma cu care eu am venit la TVR. Anul 2014 este pierdut pentru reforma in Televiziunea romana (...)", a afirmat Stelian Tanase.

El a spus, citat de Mediafax, ca problemele TVR - care are o datorie de 150 de milioane de euro - se acutizeaza din cauza statutului sau de televiziune publica si ca in prezent la nivelul conducerii s-a ajuns la un blocaj. Tanase a afirmat, citat de Paginademedia.ro, ca a propus mai multe masuri in discutiile pe care le-a avut anul acesta cu premierul si cu cei doi ministri ai FInantelor - "discutrii bune, cu amabilitati, dar cu nicio finalitate".

Dar tot Tanase a aratat ca la TVR, unde salariile la varf sunt barate la 70 de milioane, colaboratorii primesc un salariu in medie de 2.000 de euro. "Una sau doua exceptii sunt mai mari. Avem asemenea salarii mai mari cum este cel al lui Cornel Nistorescu" - unul dintre jurnalistii adusi de Tanase in TVR, in pofida problemelor economice mari ale institutiei. Seful televiziunii a refuzat sa declare, de fata cu presa, castigul lui Nistorescu la TVR, potrivit Paginademedia.ro.