Catalin Tolontan afirma ca a primit "confirmari" ca inregistrari ale discutiilor purtate de el cu diverse persoane despre Gala Bute vor fi publicate, avertizand ca aceste inregistrari, purtate in institutii publice, "nu s-au facut cu galena de catre un detectiv particular".

"Am de ceva vreme informatia ca exista inregistrari cu discutii purtate intre mine si oameni cu care am vorbit despre Gala Bute. Astazi am primit inca o confirmare ca se pregateste lansarea lor pe piata. O porcarie. Cine pariaza pe intimidarea noastra ne face sa ridem!

E un risc democratic sa te ocupi cu inregistrarea jurnalistilor cind isi exercita meseria si sa le faci publice convorbirile din cursul documentarii profesionale. Daca vor aparea cu adevarat, ele n-au fost realizate cu galena de catre un detectiv particular, avind in vedere locul unde s-au purtat convorbirile", scrie Catalin Tolontan, pe blogul lui.

Ziaristul precizeaza ca discutiile in speta au avut loc "doar in institutii publice" si "cit era posibil de oficial".

Tolontan afirma ca "asistam la o noua forma de vinatoare a presei si de intimidare a angajatilor statului sa nu mai discute cu ziaristii", dar acest lucru se va intoarece "imediat impotriva braconierilor de stenograme".

Un argument este faptul ca, daca se publica aceste discutii, se va dovedi "cit de supravegheati sint jurnalistii si cit de incomode sint investigatiile lor".

"Grupul de influenta care se pregateste sa zvirle inregistrarile nici nu stie prea bine de ce sa ne acuze: ca am comandat procurorii sau ca oameni din justitie ne-au influentat pe noi, dindu-ne pasamite dosarele de-a gata?! Variantele se bat cap in cap. Se vor decide ei la una si o vor da pe piata. Intre timp, au inceput intoxicarile. Celor din institutii li s-a spus ca noi am fi inregistrat. Niciodata de 24 de ani nu-mi inregistrez intilnirile! Si de ce le-am da noi ca n-are nici o logica! Prosti si cind intoxica!", spune Tolontan.

"Daca inregistrarile vor aparea, o sa facem o dezbatere ca lumea pe regulile meseriei de jurnalist. Cazul Turcescu are si el o parte buna. S-a retrezit cumva mindria in noi si am simtit asta discutind cu mai multi colegi de breasla. Unul dintre ei e cel care, de altfel, mi-a confirmat treaba cu inregistrarile. Si el, si altii, si noi ne-am saturat sa primim lectii despre presa de la toti politicienii sau de la avocatii lor camuflati pe TV sau pe internet", mai spune ziaristul.

Citeste tot articolul pe Tolo.ro