"Sunt dezamagita si consternata" de decizia pe care a anuntat-o joi Consiliul Concurentei, referitoare la amenzi totale de 3,2 milioane de euro date unui numar de 11 agentii de media, acuzate de "intelegere anticoncurentiala", arata intr-o pozitie transmisa HotNews.ro Carmen Lixandru, managing director la una dintre companiile amendate, MediaCom Romania. Ea arata ca, in functie de motivarea deciziei, MediaCom va contesta in instanta concluziile investigatiei CC, despre care spune ca sunt bazate pe o interpretare "eronata" a informatiilor primite.

Carmen Lixandru / MediacomFoto: MediaCom Romania
  • Consiliul Concurentei si-a anuntat, joi, decizia in cazul investigatiei asupra mai multor agentii de media, acuzate de intelegere anticoncurentiala. Acestea au fost sanctionate cu amenzi in valoare de 14,567.555 lei (circa 3,2 milioane de euro). Printre cele 11 agentii amendate se numara si MediaCom, sanctionata cu o amenda de 1,32 milioane de lei (circa 296.000 de euro). Consiliul arata, in comunicatul de joi: "Autoritatea de concurenta a constatat ca cele 11 companii au participat la o intelegere anticoncurentiala avand ca obiect eliminarea de pe piata comercializarii serviciilor de comunicare prin media, a agentiilor media concurente." Vezi detalii despre verdictul Consiliului Concurentei.
  • Uniunea Agentiilor de Publicitate din Romania si mai multi reprezentanti ai agentiilor sanctionate au criticat dur decizia CC. Vezi ce spun UAPR, Bogdan Enoiu (McCann), Stefan Iordache (Starcom MediaVest, vicepresedinte UAPR)

Pozitia integrala transmisa HotNews.ro de Carmen Lixandru:

"Sunt dezamagita si consternata de decizia Consiliului Concurentei cu privire la investigatia din industria media, comunicata pe 2 octombrie. Cred ca membrii comisiei au interpretat in mod eronat informatiile pe care le-au avut. Suntem o companie cu principii solide de etica, am avut si vom avea in continuare o pozitie transanta pentru orice practici netrasparente aparute in business-ul nostru si asteptam acest lucru de la toti participantii din industria media.

Deocamdata, tot ce am vazut a fost comunicatul de presa al CC, nu avem alte detalii privind motivarea acestei decizii, ca urmare vom astepta publicarea ei si, in functie de aceasta, vom contesta in instanta concluziile investigatiei."