Televiziunea de filme si seriale AMC, unul dintre brandurile TV populare in SUA, va fi lansata in Romania pe 5 noiembrie, inlocuind MGM Channel, a anuntat miercuri compania AMC Networks, potrivit Mediafax. AMC Networks Inc. detine drepturile de difuzare pentru celebrele seriale "Mad Men", "Breaking Bad" si "The Walking Dead".

Logo AMCFoto: amctv.com

"Din 5 noiembrie, canalul favorit al Americii vine in Romania, vine in casele noastre!", a transmis compania AMC Networks, care detine televiziunea AMC, miercuri.

AMC Networks si-a anuntat inca din luna august intentia de a transforma televiziunea de filme MGM Channel in AMC, incepand din aceasta toamna, la nivel international.

AMC Networks a anuntat, atunci, schimbarea imaginii si denumirii MGM Channel in "AMC", rebrandingul marcand extinderea in afara spatiului nord-american a AMC, unul dintre cele mai populare si premiate branduri din televiziune.

Astfel, AMC Networks a inceput lansarea televiziunii AMC in versiuni locale, pe cablu si pe platformele de satelit, in Europa, America Latina, Asia si Orientul Mijlociu, in toamna lui 2014. De asemenea, impreuna cu aceasta lansare vor veni la pachet serviciile AMC video on demand (VOD), High Definition (HD) si servicii de tipul "TV Everywhere" ("TV Pretutindeni").

Serialele originale "Halt & Catch Fire" si "The Divide", produse de studiourile AMC, vor fi printre primele care vor avea premiera la nivel international, in acest an, pe noua televiziune AMC. In plus, pe langa programul original venit din studiourile proprii ale AMC Networks, AMC va difuza filme populare, premiate, de la cea mai mare filmoteca mondiala, inclusiv de la MGM, Paramount si Sony.

Pe de alta parte, in luna iulie, compania AMC Networks a anuntat schimbarea imaginii celei mai noi achizitii - Chellomedia (care include MGM Channel) in "AMC Networks International". Compania americana AMC Networks a achizitionat de la grupul american de telecomunicatii Liberty Global Inc. divizia de continut - Chellomedia -, pentru 750 de milioane de euro, la inceputul anului.

AMC Networks Inc. este o companie de divertisment din SUA, care detine si opereaza mai multe televiziuni, intre care se numara AMC, IFC, Sundance Channel si WE tv. De asemenea, compania detine drepturile de difuzare pentru celebrele seriale "Mad Men", "Breaking Bad" si "The Walking Dead".

Portofoliul sau de televiziuni din Romania al Chello Central Europe include: Minimax, Megamax, Film Cafe, Sport1, SportM, TV Papr

ika, Fine Living, CBS Reality, JimJam, Extreme Sports Channel, Outdoor Channel, Food Network, MGM Channel si Shorts TV. Televiziunile operate de compania Chello Central Europe sunt reprezentate in Romania de societatea Tematic Cable SRL (distributie) si de Indoor Media Group (promovare), in conditiile in care biroul din Bucuresti al Chello a fost inchis pe 30 septembrie 2013.

MGM Channel - unul dintre cele mai cunoscute televiziuni de film - s-a lansat in Romania in octombrie 2006 si este in totalitate subtitrat in limba romana. Avand ca simbol de brand maiestuosul leu, MGM Channel difuzeaza productii de toate genurile: de la comedie, filme romantice, drama la actiune si aventura.

In prezent, MGM Channel este inclusa in reteaua UPC, cablu si satelit, dar si in grilele unor operatori mici si mijlocii din Romania, astfel televiziunea AMC va putea fi receptionata din 5 noiembrie de abonatii acestor retele.