CNA a amendat, joi, postul Romania TV cu 40.000 de lei pentru prestatia lui Dan Diaconescu in perioada pre-campanie si a somat acelasi post pentru o alta emisiune, difuzata in prima saptamana a campaniei electorale, in care invitat era Calin Popescu Tariceanu. Tot vedeta Romania TV Dan Diaconescu a atras o amenda de 20.000 de lei si pentru Antena 3, cu o emisiune la care a fost invitat. CNA a evitat insa si de aceasta data sa discute despre modul cum au aparut Dan Diaconescu si "OTV" la postul controlat de Sebastian Ghita, in vara. Si ramane de vazut ce se va intampla cu emisiunea de miercuri, 15 octombrie, cand Romania TV a sustinut ca presedintele Traian Basescu ar suferi de boala Parkinson si ar fi avut doua atacuri cerebrale.

  • Din iulie a.c., moment in care la Romania TV au "aparut" OTV si Dan Diaconescu, forul audiovizual nu a reusit sa elucideze cum a inceput postul controlat de Sebastian Ghita sa difuzeze OTV: ca retransmisie a unui alt post, fara aprobarea CNA, sau ca simpla emisiune a Romania TV, cu numele fostei televiziuni a "domnului Dan", asa cum a sustinut, atunci, statia de stiri. Abia in sedintele de saptamana aceasta un membru CNA a intrebat-o pe reprezentanta postului in legatura cu aceasta situatie, dar aceasta s-a limitat sa spuna ca OTV este "un brand" si o "emisiune", fara a oferi informatii de ordin tehnic privind aceasta transmisie. Din informatiile HotNews.ro, si reprezentantii departamentelor tehnice ale CNA au evitat, la randul lor, sa ofere lamuriri clare.
  • Discutia a survenit in timpul discutiilor CNA de miercuri si joi despre faptul ca Romania TV a difuzat emisiuni "OTV Live" moderate de Dan Diaconescu in perioada de dinaintea campaniei electorale, desi el isi anuntase candidatura la presedintie, ceea ce este interzis de Legea audiovizualului. Pentru aceasta abatere, postul Romania TV a primit joi o amenda de 40.000 de lei. De notat ca Dan Diaconescu apare aproape in fiecare seara la Romania TV - dar ca "invitat permanent" - si dupa inceputul campaniei electorale. Amenda de 40.000 de lei a fost propusa de membrul CNA Christian Mititelu, dupa ce o alta propunere - amenda 50.000 de lei (la propunerea lui Valentin Jucan) - fusese respinsa, dupa cum noteaza Mediafax.
  • Primele sanctiuni pentru perioada de campanie, decise azi de CNA, au fost: 20.000 de lei pentru Antena 3 - pentru o emisiune in care invitatul Dan Diaconescu ii aducea acuzatii grave candidatului Klaus Iohannis, dar si o somatie data postului Romania TV, pentru o emisiune in care invitatul Calin Popescu Tariceanu facea acuzatii fara dovezi la adresa presedintiei.
  • Tot joi, membrul CNA Valentin Jucan si organizatia ActiveWatch au facut sesizari cu privire la emisiunea de joi seara in care Romania TV a sustinut ca presedintele Traian Basescu ar suferi de boala Parkinson si ar fi avut doua atacuri cerebrale. ActiveWatch: "Romania TV - simptome clare de deprofesionalizare". Ramane de vazut cand va fi discutat acest derapaj la CNA, avand in vedere ca acest for, care din aceasta saptamana functioneaza cu doar 9 membri, va fi de la inceputul lunii noiembrie in imposibilitatea sa functioneze, dupa ce mandatele altor doi membri expira, iar cvorumul necesar pentru a tine sedintele este de opt membri.