Premierul Victor Ponta l-a numit pe Leonard Artur Horvath, reprezentant al Partidulului Conservator, la conducerea Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor (ORDA). Acest organism a fost condus, din martie, de directorul general adjunct Irina Luca-Arjoca, dupa ce fosta directoare Adriana Dontu - sub conducerea careia Oficiul a decis in 2013 ca premierul nu a plagiat - a parasit institutia invocand motive personale.

Decizia de numire a lui Leonard Horvath in functia de director general ORDA a fost publicata miercuri seara in Monitorul Oficial.

Leonard Horvath, reprezentant al PC, a fost pana acum doi ani seful Directiei Judetene pentru Cultura Cluj. In 2012 a candidat in alegerile legislative din partea USL, dar nu a obtinut un mandat in Parlament. In prima parte a acestui an a fost numit sef la Administratia Fondului Cultural National.

La ORDA, el va ocupa locul lasat liber de liberala Adriana Dontu, care a parasit functia de director general la inceputul anului. Dontu fusese numita sefa ORDA in iunie 2012, iar numele ei a fost legat, intre altele, de decizia din mai 2013 a acestui Oficiu cum a Victor Ponta nu a plagiat in lucrarea "Raspunderea in dreptul international umanitar". Concluziile ORDA au facut ca Parchetul General sa decida neinceperea urmaririi penale in cazul presupusului plagiat al lui Ponta. Detalii aici