Televiziunea de stiri RT (Russia Today), considerata portavocea Kremlinului, va lansa joi un canal dedicat Marii Britanii, ce va "analiza implicatiile marilor evolutii internationale pentru audientele britanice", potrivit The Guardian. Postul va fi lansat desi in aceasta tara este deja disponibila versiunea internationala in limba engleza a a RT, televiziune criticata de-a lungul timpului pentru propaganda pe care o face actiunilor puterii de la Moscova.

Potrivit sursei citate, versiunea localizata RT UK va include zilnic cinci ore de programe realizate din studiourile de la Londra - "inclusiv stiri in direct, documentare si dezbateri". Ziarul o citeaza pe Margarita SImonyan, redactor-sef RT, care spune ca "obiectivul RT a fost mereu sa ofere telespectatorilor perspective noi, sa le arate acele fatete ale evenimentelor pe care nu intotdeauna le vad pe canalele consacrate".

  • The Guardian aminteste ca, in iulie, corespondenta de la Londra al RT, Sarah Firth, si-a dat demisia ca urmare a felului cum postul a acoperit avionului Malaysia Airlines MH17, demisie ce a venit la patru luni dupa cea anuntata in direct de corespondenta de la Washington a acestei televiziuni, Liz Wahl.