Dupa doua luni de la lansarea celei de-a patra editii, competitia Premiile Superscrieri ajunge la unul dintre cele mai asteptate momente: anuntarea nominalizatilor pentru fiecare dintre cele 5 categorii de concurs. Fundatia Friends For Friends, impreuna cu juriul Superscrieri si cu patronul acestei editii, BRD - Groupe Societe Generale, invita toti cautatorii de povesti bine scrise sa citeasca cele 25 de lucrari din top - lista lucrarilor este publicata pe site-ul www.ffff.ro/superscrieri. Acestea au fost alese pentru a merge in etapa finala de jurizare dintr-un total ajuns la recordul de 395 de inscrieri.

Premiile SuperscrieriFoto: webPR.ro

Primele felicitari merg catre:

Andrei Craciun, Anca Simina, Cristian Delcea, Cristian Lupsa, Catalin Gombos, Delia Marinescu, Egyed Ufo Zoltan, Gruia Badescu, George Popescu, Ioana Calinescu, Ioana Cirlig, Lina Vdovii, Laurentiu Diaconu-Colintineanu, Luiza Vasiliu, Oana Sandu, Oana Moisil, Radu Ciorniciuc, Sintia Radu, Stefan Mako, Tudor Vintiloiu, Victoria Stoiciu, Viorel Ilisoi, Vlad Odobescu, Vlad Ursulean.

Castigatorii finali vor fi anuntati pe 26 noiembrie, in cadrul Galei de Premiere - un eveniment in care FFFF isi propune ca toti acesti autori de non-fictiune sa isi primeasca recunoasterea binemeritata pentru meseria pe care o indeplinesc cu atata responsabilitate si dedicatie, in aceste vremuri tulburi pentru presa din Romania.

Mona Dirtu, presedintele juriului: Superscrieri a inceput ca un concurs de non-fictiune, dar s-a trezit repede in brate cu o misiune pe care nimeni nu mai avea putere sa si-o asume. Palcuri-palcuri de jurnalisti demoralizati, care-si pierdusera busola, sensul si increderea in sine, au facut din Superscrieri un soi de loc de reculegere, destinatie, aspiratie. A venit aici, ca intr-un adapost, generatia noua a unei bresle umilite, risipite, confuze. Imi povestesc diversi jurnalisti ca nu primesc cu lunile macar un "bravo" pentru munca lor. Le e greu si lor, dupa cum le e greu si celor care ar trebui sa le spuna acel "bravo" - cu echipa injumatatita si salarii intarziate, nu mai esti redactor sef, esti manager de criza. Superscrieri, cred eu, le-a dat jurnalistilor mai mult decat un "bravo" - le-a dat recunoastere publica, le-a spus ca munca lor are sens si, mai ales, le-a aratat ca nu sunt singuri.

Se vor oferi 17 premii: Superscrierea Anului in valoare de 1000 euro, Premiul Special al Juriului, cinci premii I pentru fiecare categorie, in valoare de 500 de euro fiecare, precum si premiile II si III pentru fiecare categorie (reprezentate de produse oferite de sustinatorii editiei).

PARTENERII EDITIEI: Patron al editiei actuale - BRD - Groupe Societe Generale, sponsor principal - Avon Romania, sponsori de categorie: Orange Romania, Cercul de donatori/TFN Romania, FAN Courier, Friends\TBWA si Sulica Protopopescu Vonica - Attorney at law.

Contact pentru jurnalistii interesati sa participe la evenimentul de Gala / acreditari de presa: zenaida@ffff.ro.

Lansata in 2011, competitia Premiile Superscrieri isi propune sa incurajeze in Romania tipul de scriitura care da castigatorii de premii Pulitzer, prin stimularea unei clase de autori, editori si publisheri cu simt raspundere fata de cititori. Superscrieri s-a dezvoltat in 2014 pe inca doua directii majore: Superscrierea Cititorilor, editia a doua sustinuta de Orange Romania si programul Bursele Superscrieri, realizat impreuna cu Avon Romania.

Editia actuala a Premiilor Superscrieri nu ar fi fost posibila fara sustinerea partenerilor si prietenilor:

Super-prieteni si sustinatori ai galei - Editura Humanitas, Editura, Publica, Tea Forte Romania, Antalis, Ad-Media, Crama Atelier, Bixel.

Sustinatori media: Hotnews, Sapte Seri, Catavencii, Adevarul, Dilema Veche, Foreign Policy, Esquire, Marie Claire, The Power of Storytelling, Decat o Revista, RFI Romania, Blitz TV, Centrul pentru Jurnalism Independent, RISE Project, Active Watch, Romania Pozitiva, IGLOO Media, Veioza Arte, Sub25, Bookblog.ro, Romaniapozitiva.ro, ziare.com.

Pentru mai multe detalii despre Premiile Superscrieri 2014, explorati http://ffff.ro/superscrieri/.

#Despre Fundatia Friends For Friends

Suntem Fundatia Friends For Friends si de 4 ani ne directionam toate eforturile si energia sa sustinem creativitatea practica, dezvoltand proiecte si instrumente care sa ii ajute pe oameni sa isi descopere potentialul creativ.

Dintre cele mai cunoscute proiecte FFFF: Creative Fitness Studio - gym de antrenare si dezvoltare a creativitatii prin exercitii si experiente creative de grup, Biblioteca FFFF - peste 1600 de carti utile profesionistilor implicati in industrii creative, expozitia Ciorne 2.0 - despre cum devin ideile realitate si, nu in ultimul rand, Superscrieri (Premiile Superscrieri, Superscrierea Cititorilor si Bursele Superscrieri pe domenii de interes social).