Fosta procuroare DNA Alina Stoica, in prezent angajata DIICOT, ii in judecata pe ziaristii Catalin Tolontan si Mirela Neag, afirmand ca munca sa la DIICOT se desfasoara cu dificultate din cauza unor articole despre ea, legate de cazul Gala Bute, scrie Catalin Tolontan pe blogul sau. "Stoica cere presedintelui Judecatoriei Sectorului 6 sa fim pedepsiti ca jurnalisti pentru greutatile pe care le intimpina in rezolvarea cazurilor, greutati care decurg din faptul ca i-am afectat reputatia. Magistratul de la DIICOT solicita si circa 40.000 de euro pentru problemele pe care le intimpina", scrie ziaristul.

Acesta aminteste ca, pe cand era procuror DNA, Alina Florentina Stoica a cercetat mai bine de un an si jumatate dosaruL Galei Bute, pana in decembrie 2013. Atunci, mai scrie Tolontan, conducerea DNA i-a invalidat rechizitoriul in cazul fraudei din bani europeni: "In timp ce procuroarea Alina Stoica a exclus din cercul vinovatilor pe toti cei din ministerele Elenei Udrea si a lui Ion Ariton, conducerea DNA a decis ca responsabilii fraudei se gasesc si in aceste ministere si ca dosarul trebuie reluat", scrie Catalin Tolontan.

Acesta scrie despre cum Alina Stoica a fost angajata prin interviu la DIICOT, institutie condusa de Alina Bica, cea fotografiata impreuna cu Elena Udra la cumparaturi, la Paris. Tolontan prezinta si cererea de chemare in judecata formulata de Alina Stoica.

  • In documentul respectiv, publicat de Tolontan pe blogul sau, Alina Stoica scrie ca "in ultimele 10 luni, in repetate randuri, in in calitate de procuror in cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, m-am confruntat cu imprejurari care au influentat si pot influenta in continuare in mod negativ rezultatul anchetelor pe car le desfasor, intrucat au fost situatii in care persoanele pe care le cercetez, dar si martori mi-au pus la indoiala, direct sau in mod voalat, buna credinta si profesionalismul in solutionarea cauzelor cu care am fost investita, aceste persoane invocand, in sprijinul sustinerilor lor, continutul denigrator al articolelor paratului Tolontan Catalin (...)".