Trei membri ai CA al SRTv, Andrei Muraru, Radu Carp si Romina Surugiu, solicita demiterea directorului Stirilor TVR, Claudiu Lukacsi, si a celui al TVR 1, Gabriel Gherghescu, din cauza ca acestia nu ar fi respectat interesul public in prezentarea unor evenimente din campania electorala, scrie Mediafax.

Intr-un punct de vedere comun transmis marti, Andrei Muraru, Radu Carp si Romina Surugiu, membri ai Consiliului de Administratie (CA) al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), solicita public demiterea din functiile de coordonator cu atributii de director a lui Claudiu Lukacsi (Directia Stiri) si a lui Gabriel Gherghescu (canalul TVR 1), "din motive legate de nerespectarea interesului public in prezentarea evenimentelor publice din perioada campaniei electorale".

"Reamintim faptul ca televiziunea publica a fost singura televiziune care nu a prezentat manifestatiile publice de vineri, 14 noiembrie, si care a deturnat in scopuri electorale formatul unei emisiuni informative, "Viata satului"", au spus Andrei Muraru, Radu Carp si Romina Surugiu.

Radu Carp este membru titular in CA al TVR din partea PDL, Romina Surugiu, din partea Administratiei Prezidentiale, iar Andrei Muraru, din partea PNL.

Contactat, marti, de Mediafax pentru a fi intrebat daca el considera intemeiate solicitarile lui Andrei Muraru, Radu Carp si Romina Surugiu si daca poate sa ii demita pe Claudiu Lukacsi si Gabriel Gherghescu, Stelian Tanase, presedintele-director general al SRTv, a declarat ca se afla in sedinta CA si nu poate raspunde la intrebari.