Senatorii si deputatii vor fi convocati marti intr-o sedinta de Birou permanent reunit pentru a discuta situatia Consiliului National al Audiovizualului (CNA), a anuntat luni vicepresedintele Senatului, Cristian Dumitrescu, citat de Agerpres.

La CNA nu poate fi intrunit cvorumul necesar pentru luarea deciziilor din cauza ca mandatele unor membri au expirat.

'S-a constat ca avem o situatie cu totul speciala in ceea ce priveste CNA si Consiliul de administratie la Radio. Biroul permanent i-a solicitat presedintelui Senatului sa ia legatura cu presedintele Camerei Deputatilor sa organizeze maine un Birou permanent reunit probabil dimineata, la 9,30 sau 10,00, pentru a se lua in discutie demararea procedurilor necesare numirilor mentionate, dat fiind faptul ca aceste proceduri tin de camerele reunite, de comisiile reunite de cultura si asa mai departe', a spus Dumitrescu la finalul sedintei Biroului permanent.

CNA are din noiembrie numai sapte membri din 11. Recent si-au incheiat mandatele Narcisa Iorga, Cristina Trepcea, Christian Mititelu si Radu Calin Cristea.

Potrivit legislatiei audiovizuale, sedintele CNA pot avea loc cu minimum opt din cei 11 membri ai acestui organism.

Candidatii propusi de cei in drept pentru ocuparea locurilor vacante din CNA sunt: Narcisa Iorga, din partea presedintelui Traian Basescu, si Gabriel Tufeanu si Radu Calin Cristea, din partea Guvernului. Propunerea din partea Camerei Deputatilor pentru cel de-al patrulea mandat de membru CNA nu a fost inca formulata.