Postul Jurnal TV din Republica Moldova relama ca a fost scos ilegal din lista de programe a operatorului moldovenesc Focus-Sat, in ajunul alegerilor parlamentare din aceasta tara. Potrivit Jurnal.md, operatorul a "incalcat astfel o hotarare a Comisiei Electorale Centrale care prevede tranşant că în campania electorală distribuitorii de servicii nu au dreptul să sisteze sau să întrerupă retransmisia serviciilor de programe ale radiodifuzorilor care reflectă alegerile parlamentare".

  • Focus Sat Moldova nu are nicio legatura cu platforma DTH cu acelasi nume din Romania, dupa cum au precizat pentru HotNews.ro reprezentantii UPC/Focus Sat.

Jurnal.md citeaza jurnalisti ai postului de televiziune potrivit carora, in urma cu câteva zile, Focus-Sat "a somat Jurnal TV să-i achite suma de 2 mii de euro lunar, în caz contrar serviciile de programe vor fi sistate. Asta chiar dacă contractul încheiat între cele două părţi pe o perioadă nedeterminată prevede că semnalul va fi retransmis gratuit".

Jurnal.md a scris, separat, ca sistarea retransmisiei s-a intamplat la scurt timp dupa ce Jurnal.md a anuntat ca in cadrul unei emisiuni Jurnal TV urmau sa fie facute dezvaluiri despre proprietatile prim-vicepresedintelui PD Vladimir Plahotniuc.