Decebal Traian Remes a pierdut procesul pe care l-a intentat Rodicai Culcer, Televiziunii Romane, Presedintiei si DNA dupa ce postul public de televiziune a difuzat, in 2007, imaginile care au dus la demisia sa, in celebrul caz "Caltabosul". Solutia Tribunalului Bucuresti a fost pronuntata la 4 ani de la inregistrarea dosarului, dar nu este definitiva, Remes putand face apel in termen de 15 zile.

  • In octombrie 2007,  TVR, unde sefa stirilor era la acea vreme Rodica Culcer, a difuzat in jurnalul de seara imagini cu ministrul de atunci al Agriculturii, Decebal Traian Remes, la o intalnire cu fostul ministru Ioan Avram Muresan. Acesta din urma ii dadea lui Remes un plic. O zi mai tarziu, Remes isi dadea demisia din functia de ministru al Agriculturii. Impotriva celor doi DNA a declansat o ancheta, rechizitoriul procurorilor aratand ca in septembrie 2007 Remes, in calitate de ministru, ar fi acceptat si primit produse alimentare (caltabos si tuica) si suma de 15.000 de euro de la omul de afaceri Gheorghe Ciorba, prin intermediul lui Muresan. In acest dosar, Decebal Traian Remes a fost condamnat la trei ani de inchisoare, din care a ispasit unul: a fost incarcerat in februarie 2013, iar in februarie a.c., el a fost eliberat conditionat. Detalii despre acest caz aici

In noiembrie 2009, Remes declara ca urma sa dea in judecata Presedintia, DNA si TVR pentru a afla cum au ajuns in presa probele audio si video din dosarul sau. Dosarul a fost inregistrat in octombrie 2010.

Solutia de vineri a instantei arata: "Respinge actiunea, astfel cum a fost precizata in contradictoriu cu paratii Preşedintele Romaniei, Administratia Prezidentiala si Directia Nationala Anticoruptie ca fiind formulata impotriva persoanelor fara calitate procesauala pasiva. Respinge actiunea, astfel cum a fost precizata in contradictoriu cu paratii Rodica Culcer si Societatea Romana de Televiziune, ca neintemeiata."