Jurnalistul Mihai Palsu, suspendat din functia de director editorial al ziarului Puterea, spune ca ancheta pe care a publicat-o miercuri este bine documentata si respecta deontologia jurnalismului si ca va continua sa publice noi dezvaluiri pe aceasta tema. Reactia lui Palsu vine dupa ce publisherul si detinatorul marcii ziarului Puterea l-au suspendat din functia de director editorial, aratand ca nu au incredere in informatiile publicate de jurnalist in ancheta despre EADS.

"Din pozitia de director editorial al cotidianului national PUTEREA, am publicat o ancheta bine documentata care nu incalca in nici un fel codul deontologic. Informatiile publicate de mine, si care ne arata imensul jaf comis din bani publici de catre anumiti ministri ai Guvernului Romaniei in Afacerea EADS, vor fi confirmate de Procuratura din Munchen si de DNA", spune Mihai Palsu, intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Referitor la suspendarea sa din functie, el precizeaza ca "patronii au acest drept", conform contractului sau. "Nu voi comenta niciodata deciziile patronilor publicatiei. Va las voua, stimati cititori, placerea de a trage concluzii pertinente!", a precizat jurnalistul.

In context, ziaristul promite ca va continua sa scrie pe tema EADS.

"Pe toti cei implicati in Escrocheria EADS, ii anunt pe acesta cale ca bulgarele de zapada a luat-o la vale si nu mai poate fi oprit. Personal, am in pregatire episoadele 2 si 3 ale acestei anchete, cu un subiect atat de arzator incat unora le produce insomnii si atacuri de panica. Am sa prezint opiniei publice informatii reale, asa cum am facut-o si pana acum in acesta ancheta, si in altele ce au fost confirmate de DIICOT sau DNA", sustine directorul suspendat al ziarului Puterea, in comunicatul de presa.

"De 25 de ani de zile, sunt jurnalist si inteleg foarte bine importanta unei anchete si daunele pe care ea le poate produce", mai arata el.

Palsu ii invita pe actualii ministri Ioan Rus si Gabriel Oprea, pe fostul premier Adrian Nastase si pe fostii ministri Vasile Blaga, Cristian David si Dan Nica sa se retraga din viata publica, pentru ca - sustine ziaristul - au fost implicati in ceea ce el numeste "Escrocheria EADS".

"Ii invit pe toti cei care au furat de la stat in Escrocheria EADS, in frunte cu fostul premier Adrian Nastase si fostii si actualii ministri Ioan Rus, Gabriel Oprea, Vasile Blaga, Cristian David si Dan Nica, sa-si ceara scuze public si sa se retraga definitiv din viata politica. Ar fi un act de onoare!", afirma Mihai Palsu, in comunicatul sau de presa.

O situatie mai putin intalnta in presa din Romania a aparut miercuri, cand publisherul ziarului Puterea l-a suspendat din functie pe directorul publicatiei, dupa ce acesta din urma a publicat un articol pe care publisherul nu-l considera credibil.

In numarul de miercuri al editiei tiparite si pe site, directorul ziarului Puterea, jurnalistul Mihai Palsu, a semnat un articol titrat "EXCLUSIV! Schema Fraudei EADS. Manevrele lui Oprea, mita lui Nica, vedeti cine a negociat cu Lagardere, fratia Tiriac-Zetche-Zoller...".

Materialul lui Palsu porneste de la o stire a agentiei internationale France Presse, potrivit careia "procurorii Parchetului din Munchen au perchezitionat filiale ale Grupului Airbus Defence and Space".

Potrivit articolului publicat de Palsu, care citeaza agentia de presa, "magistratii nemti au informatii ca s-ar fi comis acte de coruptie in Romania si Arabia Saudita" in legatura cu concernul EADS.

Plecand de la stirea AFP, directorul ziarului Puterea isi continua propriul articol in care se mentioneaza numele ministrului actual de Interne, Gabriel Oprea, si ale oamenilor de afaceri Ion Tiriac, Arnaud Lagardere, Dieter Zetche, Stefan Zoller, impreuna cu o serie intreaga de acuzatii de frauda si coruptie.

Miercuri, pe site-ul ziarului Puterea, a aparut un comunicat in care se arata ca "publisherul si detinatorul brand-ului Puterea se delimiteaza de articolul domnului Mihai Palsu deoarece nu contine probe relevante ideilor sustinute si aduce atingere codului deontologic".

Citeste si:

Situatie neobisnuita in presa romaneasca: Publisherul Ziarului Puterea il suspenda pe directorul publicatiei. Motivul - publisherul nu crede un articol scris de director, dar nu-l sterge de pe site