Sebastian Ghita, care controleaza Romania TV, i-a acuzat luni pe Cozmin Gusa si Rares Bogdan ca "santajeaza si preseaza" judecatori si functionari ANAF pentru a nu-si plati taxele si impozitele datorate statului, obtinand in acest fel avantaje fata de concurenta. Replica sa vine dupa ce Cozmin Gusa acuzase, intr-o declaratie pentru Reporter Virtual, "presiuni greu de imaginat ale cuplului Ponta - Ghiță".

Sebastian GhitaFoto: HotNews / DP

"Cred ca dansii santajeaza si preseaza judecatori, functionari ANAF, administratori judiciari pentru a obtine avantaje in fata competitiei (...) Din acest moment, voi incepe sa fac plangeri la Consiliul National al Audiovizualului, la CSM in legatura cu judecatorii, catre parchet in legatura cu celelalte persoane implicate in jaful de zeci de milioane de euro de la Realitatea TV", a declarat Sebastian Ghita, pentru HotNews.ro.

Deputatul a precizat ca, "din acest moment", va incepe sa faca "plangeri la Consiliul National al Audiovizualului, la CSM in legatura cu judecatorii, catre parchet in legatura cu celelalte persoane implicate in jaful de zeci de milioane de euro de la Realitatea TV".

Iata mai jos declaratia lui Sebastian Ghita:

"Am vazut declaratia dl Gusa si consider ca prea mult timp am tacut in fata acuzatiilor de la aceste personaje, Cozmin Gusa si Rares Bogdan.

Nu vrea sa mentionez de cate ori au mintit, de cate ori au dezinformat, de cate ori s-au folosit de interesul public in interes personal.

Vreau doar sa le atrag atentia ca indiferent asupra cui arunca acuzatii, acesti doi domni vor trebui sa isi asume ideea ca toti trebuie sa plateasca taxele datorate statului roman.

S-au folosit cu rea vointa de chichite legislative incalcand legea si au creat un prejudiciu statului roman de milioane de euro.

Astazi suntem in situatia in care hotul striga hotii. Ei nu isi platesc salariatii, mintindu-i si batjocorindu-i, nu platesc taxele la stat, incalcand orice regula a societatii, si cu toate acestea vor sa fie noii moralisti ai natiei.

Dupa ce au incasat sume uriase, bani negri, de la persoane precum Blejnar, Vanghelie, Calin Mitica, Maricel Pacuraru si alti oameni certati cu legea, tot ei acuza presiuni.

Nici guvernul Ponta si nici eu, Sebastian Ghita, nu-i puteam presa. Dovada ca in campania electorala au spus si au mintit cate in luna si in stele.

Au pretins ca neplata taxelor si impozitelor la stat e folosita pentru a se elimina posibilitatea lor de a-si spune parerea.

Si-au spus parerea, alegerile s-au incheiat, nimeni nu mai poate sa-i protejeze in fata legii.

Cred ca dansii santajeaza si preseaza judecatori, functionari ANAF, administratori judiciari pentru a obtine avantaje in fata competitiei.

Romania TV, B1 TV, Evenimentul Zilei si alte entitati de presa isi platesc mai greu sau mai usor taxele la stat, milioane de euro pe an.

Cozmin Gusa si Rares Bogdan nu platesc, fura, fura statul cu buna stiinta si isi bat joc de noi public.

Daca nu au decenta sa se comporte ca toti ceilalti contribuabili, macar sa aiba decenta sa nu mai urle ca descreieratii in piata publica.

Din acest moment, voi incepe sa fac plangeri la Consiliul National al Audiovizualului, la CSM in legatura cu judecatorii, catre parchet in legatura cu celelalte persoane implicate in jaful de zeci de milioane de euro de la Realitatea TV.

Aceasta escrocherie trbeuie sa inceteze".