Presedintele-director general al TVR, Stelian Tanase, respinge, intr-o precizare transmisa joi HotNews.ro, acuzatiile ce i-au fost aduse de Comisia de Etica a Televiziunii publice, anume ca el ar fi facut "presiuni inacceptabile" asupra unui membru al acesteia.

  • Marti, Comisia de Etica l-a acuzat pe Tanase ca face "presiuni inacceptabile" asupra unuia dintre membri acestui for, Gabriel Geamanu. Potrivit concluziilor Comisiei de Etica si Arbitraj din TVR, dupa mai multe sedinte, Gabriel Geamanu, membru al comisiei, a fost convocat la cabinetul lui Stelian Tanase pe 4 decembrie - la doua zile dupa ce Comisia luase o decizie in cazul Ponta-"Viata satului". Potrivit lui Geamanu, seful TVR i-a reprosat lui Geamanu ca nu l-a informat despre activitatea Comisiei de Etica si l-a "avertizat ca intentioneaza sa-l schimbe cu altcineva". Detalii aici

In precizarile de joi, TVR nu raspunde pozitiei Comisiei de Arbitraj, ci articolelor publicate pe aceasta tema de HotNews.ro si Mediafax. Stelian Tanase arata ca "afirmatiile dlui Gabriel Geamanu nu corespund realitatii" si se intreaba "de ce a fost nevoie sa treaca atat de mult timp pentru a fi "dezvaluita"" discutia respectiva.

Precizarea TVR - integral:

Ca urmare a articolelor referitoare la pozitia Comisia de Etica din TVR fata de "presiunile inacceptabile" exercitate asupra unui membru al sau, publicate de agentia Mediafax si de site-ul Hotnews.ro, va transmitem declaratia Presedintelui=Director General al TVR, Stelian Tanase:

Afirmatiile dl-lui Gabriel Geamanu nu corespund realitatii. Discutia cu dumnealui a avut loc in urma cu aproximativ doua saptamani si ma intreb de ce a fost nevoie sa treaca atat de mult timp pentru a fi "dezvaluita".

Dialogul s-a axat pe situatia generata de mediatizarea unor subiecte aflate si pe agenda Comisiei si nu a avut ca scop exercitarea unei presiuni la adresa domniei sale.

Gabriel Geamanu este in continuare membru al Comisiei si isi exercita neingradit votul conform statului sau de membru al acestui organism.