Compania RCS&RDS a anuntat oficial, marti, preluarea posturilor de radio Pro FM, InfoPro, Music FM si Dance FM de la compania-mama a Pro TV, Central European Media Enterprises (CME), preluare despre care HotNews.ro a scris luni aici.

Potrivit comunicatului RCS&RDS, "achizitia celor patru posturi de radio face parte din strategia RCS & RDS de a le oferi utilizatorilor continut media variat si la un inalt standard de calitate. Produsele ProFM, InfoPro, Music FM si Dance FM vor completa gama de continut media pe care RCS & RDS il furnizeaza deja: de la stiri, informatii echilibrate si interviuri in exclusivitate, la cele mai importante competitii sportive din lume, de la cele mai noi productii cinematografice, la cele mai interesante si educative documentare, precum si continut muzical pentru tineri."

  • HotNews.ro a scris, luni, ca licentele pentru Pro FM, Info Pro si Pro Clasic urmeaza sa fie cesionate RCS&RDS, in timp ce societatea Campus Radio SRL, ce opereaza Music FM  si Dance FM, urmeaza sa fie cedata RCS. Sunt transferate astfel doua licente Pro FM (terestra si prin satelit), doua Info Pro (terestra si prin satelit) si o licenta prin satelit pentru Pro Clasic, iar in cazul licentelor Campus Radio SRL, este vorba despre trei licente Music FM (Bucuresti, Targu Mures si Cluj) si una pentru Dance FM.

Comunicatul citeaza ultimele date din Studiul de Audienta Radio, potrivit carora Pro FM are, la nivel national, aproape 1,7 milioane de ascultatori in fiecare zi si peste un milion la nivel urban.

Anuntul vine dupa ce, marti dimineata, CME si RCS&RDS au depus la CNA documentatia necesara pentru ca forul audiovizual sa aprobe acest transfer.

RCS&RDS opereaza televiziunea de stiri in format full HD Digi24 HD - cu 8 statii locale, 3 canale de sport - Digi Sport 1, 2 si 3, un canal de filme Pay-TV, Digi Film, 3 programe de documentare - Digi World, Digi Life si Digi Animal World, si o televiziune muzicala, Utv.