Un ziarist clujean, Octavian Hoandra, considera ca jurnalistii saptamanalului francez Charlie Hebdo sunt responsabili pentru atenatul terorist in care si-au pierdut viata 12 oameni.

Intr-o interventie telefonica la Realitatea TV, acesta a acuzat faptul ca revista de satira a publicat in ultimul sau numar o caricatura care se referea la un posibil atentat terorist comis pana la sfarsitul lunii, afirmand ca "nu poti sa intinzi coarda prea tare".

El s-a intrebat cum s-ar simti crestinii daca ar fi publicate caricaturi cu Iisus Cristos, sustinand ca, prin acest fel de actiuni, "dai ocazia sa se intample chestia asta".

"Nu poti sa intinzi coarda prea tare, mai ales ca Islamul e o religie tanara, foarte sensibila", a continuat acesta.

In opinia sa, acest lucru ar trebuie sa fie cunoscut "mai ales pentru ziaristi care se spune ca sunt oameni de cultura, citesc si stiu pana unde poate fi intinsa mistocareala".

UPDATE Si ziaristul Ion Cristoiu a afirmat ca are "anumite rezerve" in ceea ce priveste publicarea unor caricaturi cu profetul Mahomed.

"Ce treaba am eu sa imi bat joc de un simbol, daca se poate spune, al unei alte religii", a spus acesta, invitat la Romania TV, sustinand ca "ar trebui discutat pana unde poate sa mearga libertatea presei".

Acesta a adaugat ca "revista avea probleme financiare" si ca nu vede rostul de a se publica caricaturi cu "Mahomed sau Buddha".

Octavian Hoandra a fost acuzat, la jumatatea anului trecut, ca l-a demis pe un ziarist care lucra la site-ul de stiri unde este patron, Ziua de Cluj, la interventia fostului presedinte al Consiliului Judetean Cluj.

Astfel, potrivit unui rechizitoriu al procurorilor DNA, Horea Uioreanu, arestat preventiv pentru acte de coruptie, ar fi facut presiuni pentru demiterea unui jurnalist de la Ziua de Cluj care a scris, in martie 2014, despre licitatia trucata castigata de firma SC Constructii Napoca SA a omului de afaceri Ioan Bene, arestat alaturi de Uioreanu in acest dosar.

Procurorii sustin, in rechizitoriu, ca "Publicarea articolului a determinat pe presedintele CJ Cluj Uioreanu Horea sa ia legatura cu patronul publicatiei on line, numitul Hoandra Octavian, cu care a stabilit o intalnire in cursul zilei de 1 aprilie 2014. Urmarea celor discutate de cei doi a constat in scoaterea articolului de pe mediul on line precum si demiterea ziaristului care l-a realizat, fiind astfel evident scopul urmarit de edilul judetului, care a incercat sa acopere maniera ilicita in care contractul fusese atribuit si modul ilegal in care se realizasera lucrarile."

Hoandra a negat informatia.