Realizatoarea Realitatea TV Denis Rifai a trimis celor de la Reporter Virtual o replica legata de articolul privind interventia sa televizata pe tema atentatului produs miercuri, in Paris, la redactia saptamanalului de satira Charlie Hebdo, pentru care a fost criticata si pe Facebook.

Denise RifaiFoto: Facebook/ Denise Rifai

In emisiunea pe care o realiza miercuri, Rifai a facut un comentariu confuz din care se poate intelege ca in spatele organizatiilor teroriste s-ar putea afla inclusiv "poporul ales", scrie reportervirtual.ro.

"Acest ISIS s-a constituit extrem de rapid si care vine sa surclaseze ceea ce a insemnat pana nu demult Al Qaida, asimilata de asemenea ideii de teroare musulmana. Dar nu s-a dovedit daca erau musulmani in spatele Al Qaida sau popoare de o alta...aaa...religie, de o alta structura religioasa, ca sa nu-i numim pe cei din Poporul Ales", a spus jurnalista in emisiunea pe care a moderat-o la Realitatea TV.

Explicatia ulterioara a jurnalistei:

"Afirmatia legata de poporul ales viza tocmai excluderea poporului ales din orice discutie referitoare la organizatiile teroriste. Mai mult, mi-am dorit sa nu las in suspans si sa sugerez prin neclarificarea pozitiei mele ca m-as referi inclusiv la poporul ales.

Am vrut sa nu existe niciun dubiu, sa scot din afirmatia mea posibilitatea ca cineva de religie iudaica sa fie considerat a fi in spatele unei astfel de organizatii criminale. Aveam in vedere faptul ca nici pana astazi nu este clar de unde vine sursa de finantare pt Al Qaida. Al qaida este o sperietoare mondiala, o asociem cu spatiul musulman, dar pana astazi nu s-a raspuns la niste intrebari care s-au ridicat dupa evenimentele de la 11 septembrie cu stringenta.

Ne confruntam astazi cu Isis despre care in afara executiilor in direct, prea mare lucru nu se stie iar afirmatia mea avea in vedere faptul ca in contextul in care la nivel mondial structurile de securitate sunt foarte bine puse la punct, nu reusim sa eradicam acest fenomen. Ceea ce mi se pare mie insa foarte grav este insa modul in care a fost deturnata afirmatia mea facandu-se apel la originea mea musulmana, jignirile care mi-au fost aduse, radicalizarea discursului si impartirea intre musulmani si ceilalti, si automat punerea in discutie a bunei mele credinte si a profesionalismului meu."