Urmatorul numar al saptamanalului francez de satira Charlie Hebdo, care va aparea pe piata miercurea viitoare, este cerut cu insistenta si in strainatate si va fi distribuit cel putin in alte doua tari, Spania si Elvetia, au anuntat vineri mai multe surse, citate de AFP.

Acest numar, primul de dupa atentatul criminal comis miercuri asupra acestui saptamanal francez, va fi tiparit intr-un milion de exemplare. De obicei, tirajul publicatiei era de aproximativ 60.000 de numere, noteaza Mediafax.

Distribuitorul MLP a incheiat deja un acord de difuzare cu firmele de distributie de presa Naville (Elvetia) si SGEL (Spania) si negociaza cu firme din alte tari, inclusiv din Canada.

Si alte tari, care nu difuzau deloc ziarul francez de satira sau il distribuiau doar in cateva exemplare au solicitat deja cateva mii de exemplare din noul numar al saptamanalului Charlie Hebdo.

Noul numar va contine desene realizate de toata echipa de jurnalisti de la Charlie Hebdo, inclusiv unele realizate de celebrii Charb, Cabu, Wolinski, Tignous si Honore, inainte ca acestia sa fie ucisi in atentatul care a decimat redactia publicatiei franceze, a anuntat vineri redactorul-sef al ziarului, Gerard Biard. In total, 12 persoane au fost ucise in timpul acelui atentat terorist.

Charlie Hebdo a primit sprijin din partea organizatiilor profesionale din domeniul difuzarii de presa, care au acceptat sa nu perceapa nicio remuneratie pentru distribuirea numarului de miercurea viitoare. Saptamanalul francez se afla deja inainte de acest atentat intr-o situatie financiara dificila.

Jurnalistii si caricaturistii saptamanalului Charlie Hebdo isi desfasoara activitatea in redactia cotidianului Liberation, unde vor realiza editia de miercurea viitoare a publicatiei, pentru care au primit donatii de la Guvernul francez, dar si de la alte entitati, precum ziarul The Guardian.