"Manifestatia publica a Antenei 3 din luna august a anului trecut nu a fost un simplu act civic. A fost un act de protest organizat de catre o televiziune de stiri impotriva unei hotarari definitive si irevocabile a instantei. CNA nu a sanctionat aceasta fapta deosebit de grava, ascunzandu-se in spatele unor dezbateri sterile despre caracterul manifestatiilor de strada si scopul lor. Or, nu aceasta este menirea CNA", scrie pe blogul sau Narcisa Iorga, fost membru al Consiliului, referitor la esecul de marti al CNA de a sanctiona Antena 3 in acest caz.

Narcisa Iorga argumenteaza:

  • "Antena 3 a afirmat permanent ca nu a invitat pe nimeni la marsul de solidaritate. CNA a crezut, fara sa cerceteze. Spun aceasta intrucat Antena 3 a difuzat vreme de doua zile apeluri la protest sub forma de stiri si spoturi incadrate ca Promo Corporate. Aceste spoturi au acelasi regim precum promo-urile de autopromovare a emisiunilor proprii trustului. Daca CNA si-ar fi indeplinit insa misiunea de garant al interesului public, ar fi trebuit sa priveasca atent doar cateva borne simple in aceasta speta, fara sa fie nevoie sa treaca cinci luni de la momentul producerii evenimentului si pana la analizarea acestuia in cadrul CNA."
  • "Protestul fata de hotararea instantei a fost realizat ca urmare a instigarii publicului prin 43 de ore de emisie doar cu acest subiect, dezbateri plus 330 de  stiri si spoturi de promovare, asa cum am aratat la timpul respectiv aici. Reamintesc ca atunci cand trebuia sa monitorizeze acest subiect, sala serverelor CNA a fost afectata brusc si inexplicabil de o pana de curent, asa incat nu s-au putut inregistra emisiunile Antenei 3. Functionarul  public care a repus in functiune serverele a fost sanctionat de catre Laura Georgescu, protejata PSD in functia de presedinte al CNA."
  • "Spotul de prezentare a "plimbarii" Antenei 3 disimuleaza o instigare la protest. Cu o durata de 40 de secunde si repetat de cateva ori pe ora, timp de 43 de ore, acest spot are un impact deosebit de puternic asupra publicului. Asadar, nu era necesara vizionarea a sute de emisiuni si buletine informative, ci macar a acestui spot, a unui buletin de stiri si a unei emisiuni reprezentative, precum "Sinteza zilei"."
  • "(...) Instanta de judecata face parte din puterea judecatoreasca, una dintre cele trei puteri fundamentale ale statului de drept.  O hotarare definitiva si irevocabila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie reprezinta ultima treapta si cea mai importanta dintr-un proces. Asa a fost in cazul patronului de facto al Antenei 3, Dan Voiculescu. A o contesta, pe alte cai decat cele prevazute de normele in drept, a instiga publicul la protest fata de o sentinta judecatoreasca sunt fapte menite sa reduca increderea in justitie. In limbajul juridic, mai putin accesibil publicului larg, aceste fapte contravin principiului securitatii raporturilor juridice ca element esential al preeminentei dreptului. Aceste considerente sunt, din pacate, ignorate de catre CNA, autoritate cu rol de garant al interesului public. Scopul este unul pe cat de straveziu, pe atat de periculos: garantarea intereselor private ale postuluui Antena 3."

Textul Narcisei Iorga - integral aici