Romania TV a reclamat Realitatea TV la Consiliul National al Audiovizualului pentru emisiunea in care invitatul, Marian Vanghelie, "a lansat un atac dur si murdar la adresa jurnalistilor" afirmand ca "RTV este o bagabonteala" iar Sebastian Ghita "un infractor".

"Pe tot parcursul emisiunii Jocuri de putere (din 20 ianuarie, n.r.), invitatul, domnul Marian Vanghelie a lansat un atac dur si murdar la adresa jurnalistilor de la Romania Tv, amenintind direct cu dezvaluiri din viata personala a angajatilor Romania Tv. Evident, nu va cerem protectie, ci cerem aplicarea legii in ceea ce priveste cererea si administrarea de probe ori de cate ori se lanseaza astfel de acuzatii si amenintari pe un post de televiziune", se arata intr-o reclamatie semnata de Alexandru Iacobescu, director Romania Tv.

Acesta invoca declaratia lui Marian Vanghelie "facuta fara niciun fel de interventie din partea realizatorului".

"RTV este o bagabonteala. Ghita e un infractor. Ghita si Ponta folosesc Romania TV pentru intoxicari, amenintari la adresa celor care ar putea sa se alature noului PSD. Le pun numele pe ecran si apoi ii suna sa ii intrebe daca e adevarat ca pleaca din PSD, daca au vorbit cu mine si cu Geoana. Incearca sa-i sperie chiar si pe aia cu care nu am vorbit. Pai le spun eu ca o sa-i sun pe toti! Spun numai minciuni, ca sa influenteze oamenii cu televiziunea lor si cu altii unde au ei influenta. O mizerie! Sunt lucruri care se fac si lucruri care nu se fac. Victore (n.r.-Ponta), am crezut ca jucam cinstit, dar daca veti continua asa o sa va para rau! Nu ii amenint, ii informez. Voi spune lucruri grave din viata lor privata, pentru ca nu e normal sa faca ce fac ei acum. Sunt lucruri care le vor afecta familiile, nu vreau sa le spun si o sa-mi para rau, dar n-am ce face daca ei fac toate aceste mizerii cu mine", este citat Vanghelie in comunicatul RTV.

"(...) va rugam sa observati ca informatiile puse la dispozitia publicului au fost vadit lipsite de echilibrul si impartialitatea la care obliga prevederile legale. Avand in vedere modul in care s-a desfasurat emisiunea, astfel cum a fost realizata si moderata aceasta, in exercitarea dreptului moderatorului de a-si exprima opinia nu a rezultat o separare o opiniilor de fapte, situatie de natura a afecta impartialitatea la care il obliga dispozitiile legale", se arata in acest comunicat.