Proiectul dedicat achizitiilor publice, derulat de Freedom House si Asociatia Actori Europeni cu sprijinul HotNews.ro, este mentionat pozitiv in raportul tehnic ce insoteste ultimul raport MCV, dat publicitatii miercuri. Documentul mentioneaza si sectiunea HotNews.ro "Dosare Anticoruptie", la capitolul dedicat rolului pe care media il au in cresterea constientizarii coruptiei in randul opiniei publice si in prevenirea actelor de coruptie.

Proiectul dosarelor de achizitii publice a dat rezultate, potrivit raportului tehnic. Acesta arata:

  • "si media au jucat un rol important in cresterea constientizarii privind coruptia. Un proiect numit "Dosare de achizitii publice" a fost lansat in aprilie 2014 pentru a creste nivelul de constientizare a coruptiei in achizitiile publice si pentru a identifica portitele folosite. Rezultatele au fost folosite in investigatii penale in care prejudiciul se ridica la cateva milioane de euro. Proiectul a pus in lumina practici specifice care pot contribui la identificarea si descurajarea altor cazuri."

La acelasi capitol, intr-o nota de subsol, raportul tehnic mentioneaza "alte site-uri" care "acopera in detaliu probleme de coruptie": Dosarele anticoruptie ale HotNews.ro si Romaniacurata.ro.

  • Platforma dedicata dosarelor de achizitii publice a fost initiata de Freedom House si Asociatia Actori Europeni, cu sprijinul HotNews.ro in cadrul programului "Combaterea fraudei in achizitii publice", derulat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin "Programul de prevenire si lupta contra criminalitatii" - Directia Generala Afaceri Interne. Programul urmareste sa aiba un efect benefic atat asupra capacitatii institutionale a autoritatilor romane de a solutiona cazurile de frauda, coruptie si alte infractiuni in achizitii publice, cat si asupra posibilitatilor acestor institutii de a coopera. Detalii aici