Sapte dintre cele 11 agentii de media pe care Consiliul Concurentei le-a sanctionat, anul trecut, cu amenzi totale de circa 3,2 milioane de euro, sub acuzatia de cartel, au cerut in instanta pana acum suspendarea executarii sau anularea deciziei CC, potrivit Paginademedia.ro. Sursa citata arata ca in cazul uneia dintre agentii, Zenith, cererea a fost respinsa de CUrtea de Apel, dar hotararea nu e definitiva.

Potrivit Paginademedia.ro, agentiile care au atacat pana acum in instanta decizia autoritatii sunt: McCann Erickson, Initiative Media, Zenith Media, United Media Services, Brand Programming Network, Opti Media si Starcom Mediavest Group. Singurele companii care nu au cerut, pana acum, suspendarea sau anularea deciziei sunt GroupM Media, Mediacom Romania, Mediaedgecia România si Mindshare, care au cerut doar anularea unor ordine administrative emise de Consiliul Concurentei.

  • Consiliul Concurentei a anuntat, in octombrie, amendarea celor 11 agentii cu suma totala de 14,5 milioane de lei (circa 3,2 milioane euro), pentru intelegere anticoncurentiala, decizia fiind luata la doi ani dupa declansarea primei investigatii de acest fel pe piata de publicitate. Consiliul a explicat amenda in decizia publicata oficial luna trecuta: agentiile respective se intelesesera, in 2012, sa "elimine de pe piata" competitorul The Group, printr-un "boicot atipic" - detalii aici