Fosta jurnalista Dorina Rusu a fost propusa de presedintele Klaus Iohannis ca membru titular in Consiliul National al Audiovizualului, scrie Mediafax, citand surse din Comisiile pentru Cultura ale Parlamentului. Propunerea a fost deja inaintata Comisiilor, acestea urmand sa audieze, luni, doi candidati propusi pentru CNA de presedintele Romaniei, respectiv Camera Deputatilor.

  • Fosta jurnalista Dorina Rusu, vaduva omului politic liberal Horia Rusu, este si presedintele Fundatiei "Horia Rusu". Din aprilie 2012, ea este consilier PNL. A facut parte din echipa de campanie a PNL in toate campaniile electorale ale PNL din 2012 si pana in noiembrie 2014, ca specialist in relatia cu societatea civila si comunicarea online.

Legea Audiovizualului prevede ca forul audiovizual are 11 membri. In acest moment, insa, CNA functioneaza cu doar 9 membri, intrucat mandatele mai multor membri au expirat in toamna anului trecut. Pe parcursul campaniei electorale, CNA a avut doar 7 membri, in conditiile in care, pentru a putea lua decizii, la sedintele institutiei trebuie sa participe minim opt membri.

In aceasta situatie, activitatea CNA a fost blocata multa vreme, Consiliul incepand sa lucreze la minima rezistenta de la finele anului trecut, cand Parlamentul a aprobat doi noi membri. Saptamana aceasta, CNA nu a tinut sedinte, deoarece doi membri au fost in concediu medical, respectiv de odihna, fapt pentru care nu a fost intrunit cvorumul de sedinta.

Luni, Comisiile de Cultura din Parlament urmeaza sa ii audieze pe candidatii care urmeaza sa ocupe cele doua locuri ramase inca vacante - unul din partea Presedintiei, unul din partea Camerei Deputatilor. Daca Presedintia a propus-o, potrivit Mediafax, pe Dorina Rusu, Camera nu a inaintat inca o propunere oficiala, potrivit sursei citate.

Viitorii membri vor ocupa locurile ce au revenit pana in octombrie 2014 Narcisei Iorga (propusa de fostul presedinte Basescu) si Cristinei Trepcea (propusa de Camera Deputatilor).