Grupul norvegian Schibsted Media Group va vinde catre Naspers (Africa de Sud) firma care detine site-ul de anunturi www.tocmai.ro, tranzactie care va include si subsidiara din Portugalia, conform unui anunt disponibil pe bursa americana Nasdaq si citat de Mediafax. Naspers este unul dintre cele mai cunoscute grupuri media, in Romania avand, printre altele, site-urile de anunturi olx.ro si autovit.ro.

"Schibsted a ajuns la un acord cu Naspers pentru preluarea operatiunilor din Ungaria. Schibsted va vinde operatiunile detinute in Romania si Portugalia catre Naspers", se arata in anuntul companiei norvegiene, care nu precizeaza valoarea tranzactiei.

Site-ul de anunturi tocmai.ro este detinut de Sibmedia Interactive Sibiu, societate controlata in proportie de 95% de Schibsted Classified Media.

Grupul norvegian a intrat in structura actionariatului Sibmedia Interactive in iunie 2011, cand a preluat 55% din capital de la Salcia Invest (Luxemburg). Ulterior, prin majorari de capital, Schibsted Classified Media si-a majorat participatia la 95%.

La inceputul anului 2011, Salcia Invest a cumparat integral Sibmedia Interact de la Stefan Radu Tocca, cetatean roman.

In 2013, afacerile Sibmedia Interact au crescut cu 170%, la 2,83 milioane de lei, iar pierderile s-au majorat de la 9,2 milioane de lei la 25,3 milioane de lei.

In Romania, Naspers controleaza Allegro Online Services Romania SRL, societatea care administreaza site-ul de anunturi www.olx.ro (fost www.mercador.ro pana in iunie 2014).

Mercador.ro a fost lansat in Romania in 2010. Prezenta in 107 tari si 42 de limbi, platforma online OLX (OnLine Exchange) fost infiintata in 2006 de antreprenorii web Fabrice Grinda si Alec Oxenford. Din 2010, OLX este parte a grupului media Naspers.