Seful Antena 3, Mihai Gadea, a anuntat miercuri seara ca, in cursul zilei de azi, urma sa fie "speaker principal" la Global Media Summit, un eveniment al ce are loc la Londra. El a spus ca urma sa prezinte o "poveste infinit mai spectaculoasa" decat cea a imigrantilor romani din Marea Britanie, anume cea a fostei "familii prezidentiale" si a "sefei antimafia care era mafia in persoana". Agenda oficiala evenimentului arata ca Mihai Gadea este unul dintre zecile de vorbitori anuntati la eveniment, impartind un panel cu seful unei televiziuni din Africa si cu fondatoarea TV Dojd, post rus supus represiunilor Kremlinului.

Miercuri seara, in emisiunea realizata la Adrian Ursu la Antena 3, Mihai Gadea a spus, intr-o interventie din Londra, ca la conferinta de azi "am sa le povestesc ca nu e vorba doar de un post de televiziune care, cu sacrificii uriase, a rezistat in fata unui regim ca acesta" dar va vorbi si despre "oamenii exceptionali din Romania" - detalii aici.

Conferinta #iamabroadcaster - Global Media Summit, organizata de Asociatia pentru Radiodifuziune Internationala (AIB), reuneste atat reprezentanti ai unor institutii de televiziune, divertisment si publicitate globale - Sony, CNN, NBC, BBC, Zenith Optimedia - cat si ai unor televiziuni din tari precum Rusia, India, Emiratele Arabe Unite, Rwanda, Nigeria, Romania. O atentie deosebita, din punct de vedere geografic, este acordata pietei de televiziune din Africa.

Potrivit agendei oficiale, Mihai Gadea, CEO Antena 3, era programat sa vorbeasca joi dimineata, in cadrul unui panel din care mai faceau parte John Momoh, presedinte si CEO al Channels TV din Nigeria; Vikram Chandra, CEO al retelei indiene de televiziune NDTV; Natalia Sindeieva, fondatoarea TV Dojd, televiziune rusa independenta care de cativa ani este supusa represiunilor Kremlinului si care, acum un an, a fost eliminata din grilele principalilor cablisti din Rusia. Channels TV din Nigeria este "platinum sponsor" al conferintei din Nigeria.

Subiectele panelului in care Mihai Gadea anunta, miercuri seara, ca va vorbi despre "fosta familie prezidentiala" si a "sefei anti-mafia care era mafia in persoana":

  • mai e cerere pentru stiri TV 24 de ore din 24, sau e o risipa de resurse?
  • ar putea exista un HBO pentru stiri?
  • noi modalitati de a transmite stiri si continut factual catre audiente. E functional un model de tip "digital first"?

Mircea Badea a scris, joi, pe Facebook impresii de la prezentarea sustinuta de Mihai Gadea:

  • "Astora le-a cazut capul cand au auzit ca presedintele a cerut poporului sa nu se uite la Antena3 o saptamana :))). Nimeni n-a mai auzit asa ceva vreodata."
  • "Acum se vorbeste despre social media si felul in care afecteaza audienta televiziunii traditionale. Gadea spune in mod corect ca, in cazul nostru, n-avem niciun fel de problema cu audientele, ci cu aia care vor sa ne inchida tocmai din cauza audientelor."

Detalii despre evenimentul AIB de la Londra - aici