Televiziunea publica a finalizat selectia ofertelor pentru emisiunile din grilele de primavara ale TVR 1, TVR 2 si TVR International. Dupa cererea de oferte facuta pe 30 ianuarie, s-au inscris 186 de proiecte, dar institutia anunta ca nu poate bugeta proiectele depuse de producatori externi, deoarece bugetul alocat canalelor TVR a fost diminuat printr-o hotarare a Consiliului de Administratie.

La cererea de oferte de proiecte pentru imbunatatirea unor emisiuni prezente deja in grile, dar care performau sub media postului, comisia de selectie a primit proiecte de la echipele de jurnalisti care realizeaza aceste productii. Pentru productiile noi, comisia a selectat, in total, 24 de proiecte care urmeaza "sa fie bugetate in etape succesive". Abia dupa bugetare vor fi anuntate proiectele castigatoare pentru grilele de primavara.

TVR mentioneaza ca decizia de a nu integra, acum proiectele depuse de producatorii din afara institutiei este cauzata de Hotararea 9/2015 a Consiliului de Administratie, ce diminueaza bugetul alocat canalelor TVR. Dar televiziunea promite ca proiectele selectate ce nu pot fi bugetate vor fi reanalizate, incepand din mai, in vederea introducerii lor in grilele de toamna.

Comisia de selectie a fost formata din Carla Tompea, Horia Grusca, Carmen Barbulescu, Gabriel Rusu, Cristian Stoian, Simona Paunescu si Liana Sandulescu.