Procesul de evaluare a sefilor din TVR s-a incheiat, iar toti managerii, inclusiv cei care formeaza Comitetul Director, isi vor continua activitatea ca pana in prezent, potrivit Mediafax, care citeaza surse din interiorul institutiei. Raman, astfel, in functie inclusiv seful Stirilor, Claudiu Lucaci, si producatorul general Cristian Zgabercea, care este vizat de procurori in dosarul in car presedintele CJ Constanta a fost retinut joi. Separat, Mediafax anunta ca directorul TVR 2, Razvan Bucuroiu, a demisionat din functie la inceputul lunii, dar a revenit temporar asupra deciziei

Agentia de stiri citeaza surse din TVR potrivit carora toti managerii din institutie care sunt implicit si membri ai Comitetului Director al SRTv au trecut cu bine de evaluarea declansata in urma unei decizii luate in acest sens, in noiembrie 2014, de Consiliul de Administratie. Toti au obtinut peste 75 de puncte din 100 de puncte la cele doua etape ale evaluarii - proiectul de management si interviul comisiei de concurs.

Printre cei care au obtinut punctajele necesare pentru a fi in continuare manageri in TVR se numara si membrii Comitetului Director al SRTv, intre care: Cristian Zgabercea, coordonator cu atributii de producator general, Claudiu Lukacsi (Claudiu Lucaci), coordonator cu atributii de director al Directiei Stiri, Liviu Nicolescu, coordonator cu atributii de director al Directiei Studiouri Centrale, Irina Radu, coordonator cu atributii de director al Directiei Programe, si Gabriel Gherghescu, coordonator cu atributii de director al Departamentului TVR 1.

In schimb, managerii interimari nu au fost evaluati, intrucat functiile ocupate de acestia urmeaza sa fie scoase la concurs, au declarat sursele citate. Printre cei care nu au fost supusi procedurii se numara Razvan Bucuroiu, care ocupa interimar functia de coordonator cu atributii de director al Departamentului TVR 2; Camelia Patru, interimar in functia de coordonator cu atributii de director al Departamentului Economic; Mircea Neacsa, aflat interimar in functia de coordonator cu atributii de director al TVR 3.

Procesul de evaluare continua in TVR la nivelul personalului de executie din Televiziunea Romana.

La mijlocul acestei luni, Adrian Bucur, jurnalist si membru CA, adresase colegilor sai o scrisoare deschisa in care afirma ca, in procesul de evaluare a managerilor, asupra sa s-au facut presiuni. Un grup de alti membri CA au reactionat printr-un comunicat in care se delimitau de afirmatiile lui Bucur si ii cereau presedintelui Stelian Tanase sa le verifice.

In contextul tensiunilor aparute intre Stelian Tanase si alti membri ai conducerii TVR, Mediafax a scris, tot vineri, ca Razvan Bucuroiu, directorul interimar al TVR 2, si-a dat demisia din aceasta functie pe 3 februarie, insa a revenit temporar asupra deciziei si va continua sa conduca televiziunea pana la organizarea concursului pentru ocuparea acestui post.

Razvan Bucuroiu era si membru in Comitetul Director al Societatii Romane de Televiziune (SRTv). In urma unor discutii purtate cu conducerea TVR, Razvan Bucuroiu a decis sa revina asupra demisiei sale, pentru o perioada determinata, pana la scoaterea la concurs a postului de director al TVR 2, care ar urma sa se intample cel mai probabil in luna aprilie.

Dupa ce va renunta la functia de coordonator cu atributii de director al TVR 2 si implicit la statutul de membru in Comitetul Director al TVR, Razvan Bucuroiu va continua sa isi desfasoare activitatea in Televiziunea Romana pe postul de producator TV, potrivit sursei citate.