Conducerea European Broadcasting Union (organizatie ce reuneste televiziunile publice din Europa) ii adreseaza primului ministru Victor Ponta o scrisoare publica prin care ii cere sa nu lase TVR sa intre in insolventa, scrie site-ul specializat Pagina de Media. In scrisoare se mentioneaza ca postul public are datorii de 37 de milioane de euro catre institutia care gestioneaza drepturile de difuzare pentru marile competitii sportive desfasurate la nivel mondial, precum Jocurile Olimpice sau Cupa Mondiala de Fotbal.

"Ne aratam ingrijorati de informatiile potrivit carora TVR ar putea intra in insolventa ca parte a incercarii de a rezolva problemele sale financiare. Va sfatuim cu insistenta sa nu luati aceasta masura", spune sefii EBU, in scrisoare.

"Am facut tot ce ne-a stat in putere pentru a ajuta TVR in ce priveste reesalonarea datoriilor si cumpararea drepturilor sportive, dar in prezent s-a ajuns la o datorie de 45 de milioane de franci elvetieni (37 de milioane de euro). Daca TVR nu va putea sa continue sa functioneze si sa-si plateasca datoriile, repercusiunile se vor simti nu doar la EBU ci si in comunitatea europeana a televiziunilor publice ca intreg", se mai arata in scrisoarea conducerii EBU, citata de paginademedia.ro

In acelasi document, conducerea EBU isi arata disponibilitatea de a se intalni cu oricare dintre ministrii guvernului Ponta pentru a gasi o solutie in vederea acoperirii datoriei de 37 de milioane de euro.

"Dupa cum se stie, situatia TVR este cauzata in mare parte de implicarea politicului. Niciun director al TVR nu si-a dus mandatul pana la capat. Este responsabilitatea statului sa asigure un serviciu public asa cum trebuie", potrivit sursei citate.