Comisia de solutionare a contestatiilor din TVR, condusa de Stelian Tanase, presedintele-director general al SRTv, a decis ca procesul de evaluare in cazul lui Claudiu Lucaci, coordonator cu atributii de director al Directiei Stiri, a fost viciat si a propus anularea evaluarii in acest caz, transmite Mediafax.

Claudiu Lukacsi (Claudiu Lucaci), coordonator cu atributii de director al Directiei Stiri din Societatea Romana de Televiziune (SRTv), s-a numarat printre cei care au obtinut punctajele necesare pentru a fi in continuare manageri in TVR, la procesul de evaluare care s-a desfasurat in aceasta perioada in Televiziunea Romana, dupa cum au declarat, pe 20 februarie, pentru Mediafax, mai multe surse din TVR.

Insa Romina Surugiu, membru al Consiliului de Administratie al SRTv si membru al comisiei care l-a evaluat pe Claudiu Lucaci, a depus o contestatie in acest caz, dupa cum au declarat. miercuri, pentru Mediafax mai multe surse din SRTv.

Contestatia formulata de Romina Surugiu facea referire la documentele primite de la secretariatul comisiei de evaluare a managerilor, la raportul de activitate si proiectul managerial depuse de Claudiu Lucaci si Ioana Popescu.

Ioana Popescu este producator executiv in Directia Emisiuni Informative si Sport din TVR, care este condusa de Claudiu Lucaci. Popescu ar fi obtinut sub 75 de puncte in urma procesului de evaluare din TVR, cat ar fi fost minimum necesar, insa a facut o contestatie in acest caz, care urmeaza sa fie analizata de comisia de solutionare a contestatiilor, dupa cum au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din institutie.

Romina Surugiu a sustinut in contestatia sa ca rapoartele de activitate depuse de Claudiu Lucaci si Ioana Popescu "sunt identice de la punctul A la punctul F".

Potrivit surselor citate, comisia de solutionare a contestatiilor, formata din Stelian Tanase, presedintele-director general al SRTv, Cristian Topescu si Lucian Romascanu, consilieri in management in TVR, Amelia Roxana Vasile, consilier juridic, Sandulescu Liana, producator TV si un observator din partea sindicatului din TVR, a analizat aspectele semnalate de Romina Surugiu si a constatat ca rapoartele de activitate ale lui Claudiu Lucaci, coordonator cu atributii de director la Directia Stiri, si al Ioanei Popescu "sunt identice de la capitolul/criteriul A pana la capitolul/criteriul F".

"Comisia de contestatii apreciaza ca, atata vreme cat domnul Claudiu Lukacsi a argumentat in fata comisiei de evaluare ca a depus un proiect managerial in echipa cu doamna Popescu Ioana Catalina, iar comisia de evaluare nu a tinut cont de faptul ca fiecare manager are obiective proprii pe care trebuie sa le indeplineasca si, mai mult decat atat, atat intocmirea, cat si evaluarea raportului de activitate se realizeaza in mod individual, nu colectiv, apreciem ca procesul de evaluare a fost viciat si propunem anularea procesului de evaluare al domnului Claudiu Lukacsi", ar fi decis comisia de solutionare a contestatiilor din TVR.

Directorul Departamentului de Resurse Umane din TVR urmeaza sa ia act de acest lucru si sa dispuna masurile care se impun in acest caz, au mai spus sursele citate.

Potrivit regulamentului privind selectia managerilor si evaluarea managementului executiv in cadrul SRTV, aprobat printr-o Hotarare a Consiliului de Administratie, comisia de solutionare a contestatiilor are obligatia de a se pronunta doar asupra modului de respectare a procedurii privind organizarea si desfasurarea concursului.

Surse din TVR au declarat, insa, pentru MEDIAFAX ca regulamentul nu prevede posibilitatea anularii unui proces de evaluare a unui manager. Astfel, nu se stie care va fi masura luata in cazul lui Claudiu Lucaci. Cel mai probabil, Consiliul de Administratie al TVR va lua in discutie acest caz in urmatoarea sedinta a sa, care ar urma sa se desfasoare saptamana viitoare.

Pe de alta parte, la randul sau, Claudiu Lucaci a depus o contestatie cu privire la procedura de evaluare, care ar fi fost insa respinsa de comisia de solutionare a contestatiilor, condusa de Stelian Tanase, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX mai multe surse din TVR.

Contestatia formulata de Claudiu Lucaci viza "indreptarea unei posibile erori in procedura de evaluare manageriala anuala", in sensul inlocuirii din comisia de evaluare a Rominei Surugiu si a lui Adrian Bucur. Jurnalistul Adrian Bucur este la randul sau membru al Consiliului de Administratie al TVR si a fost membru supleant al Rominei Surugiu in comisia de evaluare a lui Claudiu Lucaci.

In acest caz, comisia de solutionare a contestatiilor a spus ca evaluarea raportului de activitate al lui Claudiu Lucaci a fost facuta de membrii comisiei de evaluare cu respectarea procedurii stabilite prin Regulamentul de evaluare a managementului executiv in SRTv, prin acordarea de fiecare membru al comisiei de evaluare de puncte, de la 1 la 100.

Cu privire la aducerea la cunostinta a componentei comisiei de evaluare, fapt contestat de Claudiu Lucaci, comisia de solutionare a contestatiilor a spus ca nu exista nicio dispozitie legala in Regulamentul privind selectia managerilor si evaluare managementului executiv in cadrul SRTv care sa dispuna comunicarea componentei comisiei de evaluare fiecarui angajat evaluat, iar, pe de alta parte, componenta comisiilor de evaluare legal constituite respecta prevederile aceluiasi regulament.

Totodata, comisia de contestatii spune ca, in sedinta Consiliului de Administratie din 24 noiembrie 2014, a fost adoptata o hotarare avand ca obiect componenta comisiilor de evaluare a managerilor care coordoneaza compartimentele reprezentate in Comitetele directoare, fiind enumerati cei opt membri care fac parte din comisiile de evaluare a membrilor Comitetului Director al SRTv, fapt care nu ar fi fost contestat de Claudiu Lucaci pana la data procesului de evaluare.

Referitor la suspiciunea lui Claudiu Lucaci cu privire la cerintele minime de impartialitate, obiectivitate si neutralitate pentru membrii comisiei de evaluare, comisia de solutionare a contestatilor a spus ca "cele redate in cuprinsul solicitarii (lui Lucaci, n.r.) cu privire la cei doi membri ai CA (Surugiu si Bucur, n.r.) sunt nesustinute si netemeinice, atata vreme cat presupusa antepronuntare a acestora nu s-a facut pe raportul de activitate al lui Lucaci, ci pe o situatie punctuala existenta anterior momentului evaluarii".

Evaluarea si punctarea lui Claudiu Lucaci a fost facuta strict pe analiza raportului de activitate, pe baza criteriilor de notare, a mai spus comisia de solutionare a contestatiilor, condusa de Stelian Tanase.

Cu privire la subordonarea lui Adrian Bucur lui Claudiu Lucaci, conform organigramei Directiei Stiri, comisia de solutionare a contestatiilor a spus ca nu exista nicio dispozitie imperativa prevazuta de Legea 41/1994 privind organizarea si functionarea SRTv si de Regulamentul privind selectia managerilor si evaluarea managementului executiv in cadrul SRTv care sa interzica vreunui membru al CA numirea/nenumirea in oricare comisie de evaluare a managementului executiv din TVR.