Laura Georgescu da in judecata sase membri CNA pe motiv ca i-ar fi luat din atributiile de presedinte

de Narcis Anton     HotNews.ro
Sâmbătă, 14 martie 2015, 1:04 Economie | Media & Publicitate


Laura Georgescu
Foto: Agerpres
Presedintele CNA, Laura Georgescu, a dat in judecata sase membri ai Consiliului pentru ca au votat modificarea Regulamentului de Organizare si Functionare al CNA, astfel reducandu-i din atributii. Laura Georgescu cere in contencios administrativ anularea actului si cheama ca parati institutia pe care o conduce, dar si sase actuali membri ai CNA: Valentin Jucan, Florin Gabrea, Rasvan Popescu, Viorel Vasile Buda, Radu Calin Cristea si Monica Gubernat, conform informatiilor publicate de Narcisa Iorga pe blogul personal.

"La sfarsitul lunii august, toti membrii CNA au fost invitati la o discutie in cadrul Comisiei de cultura a Senatului, presedintele Georgica Severin impunand neparticiparea presei. Au fost prezenti zece din 11 membri ai CNA, inclusiv Laura Georgescu si mai multi senatori de la PSD si aliatii acestuia. Cu totii am convenit sa modificam Regulamentul de Organizare al CNA, astfel incat deciziile de conducere a Consiliului sa devina colective la nivelul membrilor CNA, astfel incat sa se evite perpetuarea abuzurilor de care Laura Georgescu era acuzata, inclusiv de catre angajati. Presedintele CNA nu a avut nimic de obiectat. Nu a ridicat ochii din hartiile pe care si-a notat toata discutia si n-a scos un cuvant.", mai scrie Narcisa Iorga. 

Aceasta a cerut instantei anularea unui act administrativ al Consiliului National al Audiovizualului, respectiv a deciziei 530 (Regulamentul de Organizare si Functionare al CNA) din 16 septembrie 2014, potrivit informatiilor publicate pe portalul instantelor de judecata. In sedinta CNA din 11 septembrie 2014, opt membri ai Consiliului (Viorel Buda, care la momentul respectiv era vicepresedintele CNA, Monica Gubernat, Valentin Jucan, Florin Gabrea, Radu Calin Cristea, Rasvan Popescu, Narcisa Iorga si Cristina Trepcea) au votat o decizie care modifica Regulamentul de Organizare si Functionare al institutiei. Prin acea decizie, care a fost adoptata in absenta Laurei Georgescu si impotriva careia a votat doar membrul CNA Christian Mititelu, atributiile lui Georgescu la conducerea CNA au fost reduse.

Reactiile celor implicati

Contactat vineri de Mediafax, Radu Calin Cristea a spus ca "doamna Georgescu este Valentina Tereskova din Carpati", acesta facand referire la o cosmonauta din Rusia, prima femeie care a ajuns in spatiul cosmic.

 "Se afla in Cosmos, desi nu cred ca a aflat inca. Gestul doamnei Georgescu de a-si da in judecata institutia si colegii care au votat modificarea ROF-ului este halucinant. S-a ajuns la un paroxism al crizei in CNA, doamna Georgescu dezonoreaza institutia si ii afecteaza imaginea publica pe care ea insasi a stricat-o. S-a mers mult prea departe. Suntem in plin irational. Doamna Georgescu ia tot felul de decizii care au speriat lumea, de la DNA la membri si angajati. Din acest moment, mi se pare foarte greu sa mai construim ceva alaturi de presedintele CNA, Laura Georgescu", a declarat, Radu Calin Cristea.

In opinia lui Valentin Jucan, actiunea in instanta a Laurei Georgescu este una "tupeista".

"Este o actiune tupeista si lipsita de bun-simt atat fata de colegii din Consiliu, dar mai ales fata de membrii Comisiei de Cultura din Senat. Anul trecut, am avut doua intalniri dupa acel blocaj (cauzat de neintelegerile intre unii membri ai CNA si presedintele CNA, n.r.), la care doamna Georgescu a participat si a confirmat de fiecare data ca este de acord cu modificarea ROF si nu doar cu modificarea, ci si cu forma ROF. Nu a avut nimic de obiectat. In cadrul institutiei, am fost in continuu sabotati pe aceasta tema, iar ultima actiune a dansei impotriva noastra s-a facut cu complicitatea Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, care a respins organigrama CNA, asa cum doamna Laura Georgescu a solicitat. Ceea ce afirm acum pot sa probez cu documente. Mai mult, ceea ce spun am semnalat intr-o scrisoare pe care am adresat-o Comisiei de Cultura din Senat. Acum ne trezim ca suntem dati in judecata. Asta este modul de operare al doamnei Laura Georgescu", a declarat vineri, Valentin Jucan.

Pe de alta parte, potrivit Monicai Gubernat, "comentariile sunt de prisos". "Avem de-a face cu un presedinte care se indreapta impotriva propriei institutii, o situatie unicat in Romania", a declarat vineri, Monica Gubernat.

In schimb, Viorel Vasile Buda a spus ca Laura Georgescu are dreptul sa conteste in instanta un act administrativ. "Eu nu contest dreptul doamnei Georgescu de a ataca un act administrativ, fie el si ROF-ul CNA. Daca in actiune va avea castig de cauza, noi vom fi nevoiti sa schimbam ROF-ul", a declarat, Viorel Vasile Buda.

Rasvan Popescu nu a facut comentarii pe acest subiect, iar Florin Gabrea nu a putut fi contactat de Mediafax pana la momentul difuzarii acestei stiri.

Pe de alta parte, Christian Mititelu - singurul membru al CNA care, in sedinta CNA din 11 septembrie 2014, a votat impotriva modificarii ROF-ului - a declarat vineri, ca modul in care a fost modificat atunci acest document a condus la o situatie aberanta in CNA.

"Nicio institutie nu poate functiona daca ordonatorul de credit (Laura Georgescu, n.r.) nu are nicio putere asupra angajatilor institutiei. Este absolut aberant. Este o chestie care nu sta in picioare. Prin organigrama care s-a votat atunci a fost plasat Consiliul peste presedinte si vicepresedinte. Deci presedintele era subordonat Consiliului si nu avea in parohia sa decat auditul, soferii si secretariatul. E chiar aberant", a spus Christian Mititelu, al carui mandat de membru al CNA s-a incheiat in prima parte a lunii noiembrie 2014.

Pe de alta parte, contactata vineri de Mediafax, Laura Georgescu, presedintele CNA, a spus ca a dat in judecata 6 membri CNA si a cerut instantei anularea ROF al institutiei, din cauza ca unele articole din acest document incalca Legea audiovizualului, precizand ca toate eforturile pe care le-a facut pana acum pentru corectarea ROF au ramas fara rezultat.

"In ROF aprobat in sedinta Consiliului din luna septembrie 2014 se specifica faptul ca structura functionala proprie a institutiei nu mai este condusa de presedintele CNA, ci de un organism colectiv, respectiv de catre toti cei 11 membri ai Consiliului, incalcandu-se grav, printre altele, prevederile articolului 14, alineatul 1 din Legea audiovizualului numarul 504/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, si articolul 20, alineatul 2 din Legea numarul 500/ 2002 privind finantele publice, cu modificarile si completarile ulterioare", a spus Laura Georgescu.

Potrivit articolului 14, alineatul 1 din Legea audiovizualului, "Consiliul este condus de un presedinte, asimilat functiei de ministru, numit prin votul Parlamentului, dintre membrii Consiliului, la propunerea acestora. Mandatul este de 6 ani".

Articolul 20, alineatul 2 din Legea numarul 500/ 2002 privind finantele publice prevede ca "Ordonatorii principali de credite pot delega aceasta calitate inlocuitorilor de drept, secretarilor generali sau altor persoane imputernicite in acest scop. Prin actul de delegare ordonatorii principali de credite vor preciza limitele si conditiile delegarii". Pe de alta parte, in acelasi articol, la alineatul 1, se spune ca "Ordonatorii principali de credite sunt ministrii, conducatorii celorlalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale, conducatorii altor autoritati publice si conducatorii institutiilor publice autonome".

Laura Georgescu a mai precizat, ca instanta de judecata a ramas singura solutie pentru ca ROF-ul CNA sa redevina legal.

"Din luna septembrie si pana in prezent, am depus toate diligentele necesare pe langa colegii mei pentru a discuta si modifica acest Regulament de Organizare si Functionare ilegal si de a vota in sedinta Consiliului eliminarea articolelor care incalca prevederile legale, dar toate eforturile mele au ramas fara rezultat. Singura solutie a ramas instanta de judecata, care va judeca cererea si care va solutiona cauza", a mai spus Laura Georgescu.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2233 vizualizari

 • +11 (11 voturi)    
  Are un tupeu nesimțita asta! (Sâmbătă, 14 martie 2015, 0:59)

  mitg [utilizator]

  Tare curios sunt cine-o s-o mai țină în funcție atunci când Tonta e chemat la audieri la DNA.
  • +4 (6 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 14 martie 2015, 1:31)

   [anonim] i-a raspuns lui mitg

   • +3 (5 voturi)    
    Parca , (Sâmbătă, 14 martie 2015, 5:43)

    FLORIO [utilizator] i-a raspuns lui

    e sora lui Ciorbea, atat de frumoasa e....
    • +1 (1 vot)    
     totusi (Sâmbătă, 14 martie 2015, 12:30)

     Pistache [utilizator] i-a raspuns lui FLORIO

     Ce relevanta are aspectul fizic? Daca era barbat isi punea cineva problema? Conteaza ca e o fiinta corupta si bolnava de putere, asta e tot ce ar trebui sa ne intereseze
 • +10 (10 voturi)    
  Ii urez.... (Sâmbătă, 14 martie 2015, 2:06)

  eek [utilizator]

  ...mult succes in a nu se face de ras in instanta, implicit in public (iar)!
  Femeia asta e atat de oarba incat garantez ca vom avea circ in detrimentul ei!
  Cum sa nu primesc cu inima deschisa asa talent!!
 • +2 (2 voturi)    
  întrebare (Sâmbătă, 14 martie 2015, 8:45)

  barbu007 [utilizator]

  dl. Mititelu nu a fost coleg cu Rodica Culcer = adică doamna care lucra, în anii 80, la Ambasada Marii Britanii, expunându-se eroic pericolelor din partea Securității?!
 • +4 (4 voturi)    
  Cine a pus-o in functie? (Sâmbătă, 14 martie 2015, 8:49)

  cartofil [utilizator]

  Cine i-a pus in functie pe toti nesimtitii si obraznicii astia? Uitati-va la Sova, uitati-va la monstrozitatea asta de la CNA, uitati-va la toata galeria de tineri PSD-isti promovati de Ponta. Sunt aidoma lui. Agresivi, obraznici, incompetenti, lipsiti de scrupule, needucati, lacomi. Ponta la puscarie este singura finalitate multumitoare.
 • +3 (3 voturi)    
  Nu e clar (Sâmbătă, 14 martie 2015, 9:14)

  Daniels22026 [utilizator]

  Din textul articolului nu e clar pe cine acuza Laura Georgescu:

  - doar 6 membrii ai CNA?
  - intreg CNA-ul?
  - ROF-ul CNA-ului?
  - sedinta din 11 septembrie 2014 a fost sau nu statutara?
  - noul ROF al CNA-ului este legal sau nu?
 • +2 (2 voturi)    
  Cred... (Sâmbătă, 14 martie 2015, 12:12)

  Gladiatorul [utilizator]

  ...ca a sosit momentul unui atent control medical.
 • +1 (3 voturi)    
  CNA - o cloaca in fermentatie (Sâmbătă, 14 martie 2015, 12:21)

  EllenaS [utilizator]

  Aceasta Laura Georgescu este exemplul clar ca nu toate femeile sunt bune in functii de conducere. I s-a urcat la cap functia, auzi, secretar de stat cu rang de ministru! Nu ma mai mira nimic! S-a suit scroafa-n copac - spune o zicala romanesca. Faptul ca n-a spus nimic in sedinta in care i s-a luat o parte din atributii, reprezinta un motiv suficient pentru a nu i se da dreptate!
 • -1 (1 vot)    
  Laura Georgescu,cea mai toxică din media. (Sâmbătă, 14 martie 2015, 13:44)

  vali47 [utilizator]

  Nu cred -că Laura Georgescu este toxică dezinteresată.De când este șefă la CNA,media românească a intrat într-un delir impertinent încât merită Laura tot rahatul din tembeliziuni să-i fie băgat pe gât.Pe lângă nesimțirea celor de la antena 3,România tv calcă în picioare România și Laura nu vede.Când îi va veni rândul să nu mai fie ținută pentru //fleacuri//democratice de care ea nu ține cont.Direct la judecată și pușcărie.Sovieticii în ,44 au fost copii cuminți față de această torționară,pusă să îndobitocească românii.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by