Compania media BuzzFeed surprinde si il inlocuieste pe conducatorul operatiunilor europene, mutarea fiind motivata prind dorinta de a accelera cresterea veniturilor din publicitate, scrie Financial Times. Will Hayward, care se mutase de la Dow Jones la BuzzFeed in septembrie 2013 a parasit compania saptamana trecuta. El va fi inlocuit de Kate Burns, o fosta sefa a operatiunilor britanice ale AOL si cea care a realizat dezvoltarea la nivel international a Huffington Post, acum un competitor important. Ea a fost, de asemenea, primul angajat Google din afara Americii de Nord.

HotNews.roFoto: Hotnews

BuzzFeed, unul dintre cele mai populare site-uri de stiri din lume, cauta sa se dezvolte in domeniile jurnalismului original, publicitatii video si pe noi piete. Anul trecut a atras o finantare de 50 de milioane de dolari, din care nu a cheltuit inca nimic.

Greg Coleman, presedintele BuzzFeed, a spus ca firma sa avea nevoie de un specialist in vanzari "pursange" pentru a-si dezvolta relatia cu brandurile si agentiile de media din Europa. Pana la sfarsitul lui 2016, Batranul Continent ar putea sa genereze venituri echivalente cu un sfert din ce se realizeaza in SUA, a adaugat el.

Hayward este cel mai important executiv ce paraseste BuzzFeed de la Jon Steinberg, fostul presedinte, plecat dupa ce a refuzat o oferta de preluare.

BuzzFeed are circa 60 de angajati in Marea Britanie, o mica echipa in Germania si a angajat de curand un editor in Franta.

Compania afirma ca este profitabila, cu venituri de peste 100 milioane de dolari in 2014 la nivel global, multumita articolelor si continuturilor video realizate pentru promovarea anumitor branduri.

Conditiile in care a primit anul trecut finantare de la Andreessen Horowitz, o firma de venture capital din Silicon Valley, evalueaza BuzzFeed la 850 milioane de dolari, adica de peste trei ori pretul pe care l-a platit in 2013 pentru Washington Post seful Amazon, Jeff Bezos, mai scrie Financial Times.