Grupul de comunicare McCann WorldGroup Romania si Thiess Holding, compania lui Adrian Thiess, care acum cinci ani l-a adus pe Mihail Gorbaciov la Bucuresti, lanseaza o serie de conferinte pe teme de leadership, educatie, sport si inovatie, sub titulatura McCann/Thiess Conferences. Primul eveniment va avea loc in mai si ii va aduce la Bucuresti pe Robert O'Neill, fostul militar american care sustine ca el a tras glontul care l-a ucis pe Osama Bin Laden in raidul din 2011, precum si pe contraamiralul in retragere Scott Moore, responsabil in mai multe operatiuni de amplare ale fortelor americane din ultimele decenii.

Bogdan EnoiuFoto: McCann

"Vrem sa vedem doi dintre combatantii care au dus greul multor operatiuni - sa avem o felie din viata lor transpusa si la noi in Romania, poate gasim si noi mai multa inspiratie", a spus joi, la evenimentul de lansare a McCann/Thiess Conferences, directorul generl al McCann WorldGroup Romania, Bogdan Enoiu.

Seria de conferinte are drept scop sa prezinte publicului roman "cum este vazuta lumea din perspectiva unor eroi mondiali", la evenimente fiind asteptati in special manageri, dar si "oricine vrea sa fie mai bun in ceea ce face si (...) vrea sa vada oameni care au facut istorie recenta", dupa cum a spus Enoiu.

Prima conferinta va avea loc pe 28 mai, iar in cadrul ei vor vorbi doi militari americani aflati acum in retragere si care activeaza in special ca vorbitori pe teme de leadership. Cei doi:

  • Robert O'Neill - team leader, Naval Special Warfare Development Group, cunoscut in special pentru faptul ca, anul trecut, a declarat ca el l-a impuscat pe Osama in raidul de la Abbottabad din 2011, declaratie ce a starnit criticile multor fosti colegi care au spus ca in munca lor militarii nu trebuie sa caute recunoastere publica pentru actiunile pe care le intreprind. Lui Robert O'Neill ii este atribuita si participarea la operatiunea de salvare a Capitanului Phillips in cazul navei Maersk Alabama, capturata de pirati in Oceanul Indian. In discursul pe care-l va sustine la Bucuresti, deviza sa este "Never quit!"
  • Scott Moore - Contraamiral in rezerva - US Navy Seal, comandant adjunct la Naval Special Warfare Command (care a coordonat echipele in actiuni militare precum Desert Storm, Just Cause (Panama), cele din Bosnia, Mogadishu, Haiti sau cele de dupa 11 septembrie 2001. A fost si director pentru contra-terorism la Consiliul National de Securitate si director adjunct pentru operatiuni speciale la Pentagon. El va vorbi la Bucuresti despre "Munca in echipa".

Potrivit lui Bogdan Enoiu, in cadrul acestor conferinte "ambitia noastra este sa aducem anual cel putin 2 laureati ai Premiului Nobel, care sunt in actualitate", tinta fiind de 3-4 conferinte organizate pe an. La prima conferinta, biletele vor costa 150 de euro, cu pachete speciale pentru companii care cumpara mai multe bilete.

Seful McCann a spus ca la vara va avea loc "cel putin un eveniment legat de sport".