Jurnalistul Ferenc Vasas, profesor la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii (FJSC) din cadrul Universitatii Bucuresti, a murit joi dupa-amiaza, la 73 de ani, anunta Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Cariera de jurnalist, de peste 40 de ani, si-a desfasurat-o in presa scrisa si in televiziune. A indeplinit, pe rand, functiile de corespondent al Agentiei Nationale de Presa AGERPRES, in teritoriu, pentru judetele Covasna si Harghita, respectiv Sibiu si Valcea, reporter in centrala pe diverse domenii si secretar de viza la doua redactii", se mentioneaza intr-o postare pe site-ul Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din Universitatea Bucuresti, intitulata "In memoriam Ferenc Vasas".

Potrivit sursei citate, profesorul Ferenc Vasas a condus timp de mai multi ani Redactia Emisiunilor pentru Strainatate din cadrul Agentiei, calitate in care a editat, intre altele, numeroase publicatii pentru strainatate cu periodicitate zilnica, saptamanala si lunara, raspunzand totodata solicitarilor corespondentilor presei straine acreditati la Bucuresti.

A fost redactor-sef al cotidianului de limba maghiara Megyei Tukor din Sf. Gheorghe si sef de departament la cotidianul Curentul. In cadrul televiziunilor Antena 1, B1 TV si TVR a condus departamentele de stiri locale, indrumand profesional si studiourile locale (la Antena 1) si regionale (la TVR).

Ferenc Vasas a fost trainer in programe cu finantare europeana menite sa contribuie la perfectionarea profesionala a jurnalistilor romani, membru in jurii de concursuri publicistice, moderator al unor dezbateri si autor a numeroase teste de verificare a cunostintelor de specialitate ale jurnalistilor, adauga sursa citata.

Incepand din anul 1998, Ferenc Vasas a fost cadru didactic asociat la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din Universitatea din Bucuresti. A avut contributii in toate editiile (Polirom, 1999, 2001 si 2009) primului manual autohton de jurnalism. A fost un bun si exigent pedagog, pasionat de misiunea sa de formator, arata FJSC.