TVR nu mai poate achita sumele impuse de un contract cu Walt Disney Company si vrea sa il renegocieze, iar in caz de esec intentioneaza sa apeleze la avocati din Londra. Tot la TVR, Claudiu Lucaci urmeaza sa treaca printr-o noua evaluare a activitatii sale, dupa ce primul proces de evaluare, petrecut in iarna, a fost declarat "viciat".

  • TVR  nu mai poate achita sumele impuse prin contract de Walt Disney Company, fapt pentru care vrea sa renegocieze contractul pe care il are cu aceasta, iar daca nu va ajunge la o intelegere amiabila televiziunea publica intentioneaza sa contacteze o casa de avocatura de la Londra, potrivit unor surse citate de Mediafax. CA al TVR a decis recent, scrie Mediafax, sa aprobe negocieri intre TVR si Walt Disney COmpany pentru a schimba conditiile unui contract vechi din 2009. Potrivit surselor respective, TVR ar trebui sa plateasca pana la sfarsitul acestui an o transa de aproape 4 milioane de euro catre Walt Disney Company.
  • Probleme si la Stirile TVR. Directorul acestui departament, Claudiu Lucaci, urmeaza sa treaca din nou printr-o evaluare a activitatii, desi a obtinut un punctaj ce ii permitea sa ramana in functie, la prima evaluare de acest tip, scrie Mediafax. O comisie condusa de Stelian Tanase, presedintele-director general al TVR, a apreciat ca procesul de evaluare in cazul lui Lucaci - parte a unui proces mai amplu prin care au trecut toti managerii din televiziunea publica - a fost "viciat". Va fi reevaluata si colega lui Lucaci, Ioana Popescu, coordonator cu atributii de producator executiv la Stiri, potrivit unor surse citate de agentia de presa. Dupa evaluarea din iarna, Romina Surugiu, membru al Consiliului de Administratie al SRTv si membru al comisiei care l-a evaluat pe Claudiu Lucaci, a depus o contestatie in acest caz, dupa cum au declarat atunci, pentru agentia citata, mai multe surse din SRTv. Contestatia arata ca rapoartele de activitate depuse de Claudiu Lucaci si Ioana Popescu "sunt identice de la punctul A la punctul F".