TVR Cluj a difuzat un amplu material, promovat de luni seara si pe Youtube, despre un membru al Consiliului de Administratie al Televiziunii publice, Debreczeni Hajni, careia ii este contestata tripla calitate de angajata la Radio Cluj, consiliera UDMR si parte din conducerea TVR. Materialul de trei minute difuzat de statia clujeana a TVR pleaca de la o plangere penala depusa de un angajat al Radio Cluj contra lui Debreczeni Hajni, pentru ca ar fi fost angajata in mod ilegal la aceasta institutie, unde nu ar fi facut nimic.

Secventa din materialul despre Debreczeni HajniFoto: Captura YouTube
  • Spre finalul materialului, TVR Cluj difuzeaza inclusiv pozitia presedintelui UDMR, Kelemen Hunor, care la congresul formatiunii politice i-a luat apararea lui Debreczeni Hajni. Televiziunea completeaza materialul cu declaratiile facute de Kelemen Hunor si in apararea unui alt membru marcant al partidului, Nagy Zsolt, condamnat definitiv pentru fapte de coruptie.

Potrivit stirii TVR Cluj, un angajat al Radio Cluj a depus o plangere penala impotriva radioului public in care mentioneaza angajarea ilegala a "consilierei de presa a presedintelui UDMR Kelemen Hunor" la Radio Cluj. Debreczeni Hajni a fost angajata a institutiei pana acum o saptamana, cand "si-a dat demisia in urma presiunilor din media", arata televiziunea clujeana.

In descrierea materialului video publicat si pe Youtube, TVR Cluj mai noteaza: "Timp de cativa ani, ea a fost platita de radioul public, desi nu a realizat nici o emisiune si nu a semnat nici o zi in condica de prezenta. Mai mult, contractul de munca ii interzicea sa ocupe functii politice. Debreczeni Hajni face parte si din Consiliul de Administratie al Televiziunii Romane."

In componenta Consiliului de Administratie al TVR, publicata pe TVR.ro, Debreczeni Hajni figureaza cu numele complet Nagy-Debreczeni Hajnalka. Ea a fost desemnata in actualul CA al TVR in urma cu un an.

Cazul Debreczeni Hajni, in prezentarea TVR Cluj: