Postul The Money Channel, detinut de Realitatea Media, se va inchide pe 25 aprilie, deoarece Consiliul National al Audiovizualului a decis joi sa nu-i prelungeasca licenta audiovizuala. Decizia a fost luata pentru ca nu sunt indeplinite conditiile legale de prelungire, avand in vedere ca aceasta companie are datorii la bugetul de stat, potrivit Mediafax.

The Money Channel are, de mai multe saptamani, emisia intrerupta din motive tehnice. Potrivit sursei citate, Realitatea Media S.A. a notificat CNA, pe 2 aprilie, in legatura cu intreruperea emisiei pentru o perioada de 90 de zile, incepand din 6 aprilie.

In sedinta de azi, CNA a constatat, pe baza certificatului de atestare fiscala depus la dosar, ca Realitatea Media are obligatii restante la bugetul de stat, iar compania nu poate depune la CNA decizia de esalonare a acestor obligatii, conform legislatiei audiovizuale, deoarece este in insolventa.

Lega audiovizualului prevede ca solicitantii de licente trebuie sa depuna la CNA certificate fiscale ce dovedesc faptul ca societatea care solicita licenta nu are obligatii restante la bugetul de stat. Exceptie o fac societatile care inregistreaza restante, dar beneficiaza de inlesniri sau reesalonari la plata acestora.

  • Potrivit Paginademedia.ro, un avocat ce reprezinta Realitatea Media a aratat, in sedinta CNA, ca certificatul fiscal nu avea cum sa intruneasca conditiile de legalitate deoarece societatea, fiind in insolventa, nu poate obtine o reesalonare. El a mai aratat ca planul de reorganizare aprobat de instanta, pe care l-ar fi putut depune alternativ la dosar, are la randul sau probleme:  "Dupa cum stiti, am depus un plan de reorganizare. Planul de reorganizare a fost depus in termenul prevazut. Ulterior, adunarea care a votat acel plan a fost desfiintata. Planul s-a intors la judecatorul sindic. Ca termen, este depus. Ca a fost aprobat initial de creditori, ulterior instanta a decis altceva, eu cred ca, in principiu nu vor exista probleme."