Alexei Kudrin, fostul ministru de Finante al lui Vladimir Putin, actualmente seful grupului de analiza Comitetul pentru Initiative Civile, apreciaza ca autoritatile ruse poarta un razboi international contra propriilor cetateni. "Cand un razboi (informational - n.red. este declansat nu pentru imaginea tarii in lume, ci impotriva proprilor cetateni ai acelei tari, el duce la procese distructive in societate" a spus Kudrin, citat de Vedomosti.

El a facut aprecierile la prezentarea unui nou raport realizat de organizatia sa pe tema situatiei mass-media din Rusia.

Potrivit lui Kudrin, presiunile puse de autoritatile ruse asupra jurnalistilor s-au inrautatit mult in ultimul an. El a dat exemplu situatia postului independent TV Dojd, "eliminat practic cu forta din spatiul mediatic", a retelei regionale TV-2, care a ramas fara semnal la Tomsk, si noua "lege a bloggerilor" care a impus numeroase restrictii activitatilor acestora, dar si procedurile netransparente aplicate de autoritatea media a Kremlinului, Roskomnadzor.