Ziarista Sorina Matei a anuntat vineri, pe blogul ei, ca a "luat nota oficial" ca relatia de lucru cu postul de televiziune B1 TV, care expira legal pe 31 decembrie 2015, s-a sfarsit prin denuntarea ei unilaterala de catre cealalta parte.

Sorina MateiFoto: Arhiva personala

Emisiunea Sorinei Matei nu mai aparea in grila de programe a postului B1 de la inceputul lunii aprilie. Tot in acea perioada B1 a renuntat la colaborarea cu Catalin Prisacariu. Prin plecarea celor doi au disparut cele doua voci critice la adresa premierului Victor Ponta.

Iata ce a scris vineri, 1 mai, Sorina Matei pe blogul ei:

"Cateva precizari necesare

Astazi, am luat nota oficial ca relatia mea de lucru care expira legal pe 31 decembrie 2015 s-a sfarsit prin denuntarea ei unilaterala de catre cealalta parte.

Produsul jurnalistic realizat de mine, felul in care au fost tratate subiectele , aducerea de informatii in exclusivitate, prezentarea tuturor cazurilor publice de coruptie s-au bucurat de aprecierea si increderea publicului, totul fiind in acord cu profilul meu bazat pe 18 ani de experienta in aceast domeniu, si cu specializarea mea profesionala din ultimii 8 ani in domeniul Justitiei.

Desi in ultimul an si o luna, am realizat la cerere onest, consecvent si fara niciun fel de pretentii si in situatii dificile acest produs jurnalistic, in ultimele luni temele abordate fiind cele publice, legate de Justitie si rasunatoare cazuri de coruptie, acum mai bine de trei saptamani, intr-o sambata seara, totul a fost anulat brusc.

Am decis, la acel moment, sa nu fac publice discutiile interne din ultimele 7 luni referitoare la continutul editorial, pentru ca am socotit aceste discutii private si pentru ca respectivul continut al acestor discutii nu a reusit niciodata sa-mi denatureze sau altereze felul onest, cinstit, in deplin respect fata de public si adevar in care mi-am facut meseria. Intotdeauna mi-am facut profesia pana la capat, fara compromisuri, cu orice risc.

Logica simpla a derularii evenimentelor din ultimele luni corelata cu o evidenta schimbare de retorica pe subiecte publice ce tin de Justitie si lupta anticoruptie - singura acceptata - conduc insa la concluzia evidenta ca intreg demersul meu jurnalistic deschis si de buna credinta, pro-respectare a legii si pro-lupta-anticoruptie, este indezirabil unora in acest moment.

Regia celor care coordoneaza sau, eventual, detin adevarata putere de decizie probabil ca include acest ultim act de forta in ceea ce ma priveste, lucru previzibil avand in vedere geneza acestei situatii si evolutiile publice din ultimul timp.

Niciodata in cariera mea de jurnalist nu am cedat presiunilor si tentativelor de constrangere de orice fel, indiferent cum s-au manifestat acestea, asa cum niciodata nu am fost de acord ca "posesori de facto" ai unor zone media sa poata exercita un fel de "dictatura editoriala invizibila si oculta" prin intermediari cu unic scop de a denatura demersuri si produse jurnalistice in deplin acord cu profesia, corecta informare a cetateanului si in scopul respectarii legilor, doar pentru a le servi intereselor anti-Justitie, anti-respectare a legii sau politice de orice fel.

Manifestul meu profesional de valoare consta in deplinul respect si atasament fata de public, fata de corecta informare a cetatenilor, in totala indeplinire a principiilor si regulilor meseriei, in tratarea onesta si transparenta a tuturor cazurilor de coruptie si de incalcare a legii, toate acestea puse intotdeuna, cu buna credinta, cinstit si deschis in slujba oamenilor si adevarului carora le-am dedicat si le voi dedica neincetat si cu orice pret cariera in jurnalism".