Serviciul Roman de Informatii (SRI) a invitat Consiliul National al Audiovizualului (CNA) sa desemneze un reprezentant pentru o intalnire de lucru, care ar urma sa aiba loc joi, la sediul Directiei Generale de Prevenire si Combatere a Terorismului, informeaza Mediafax.

"SRI ne solicita sa desemnam un reprezentant al institutiei noastre pentru o intalnire de lucru, care ar urma sa aiba loc la Directia Generala de Prevenire si Combatere a Terorismului", a spus Rasvan Popescu, vicepresedinte al CNA si cel care conduce sedinta de marti a Consiliului.

Membrul CNA Monica Gubernat a propus ca la acea sedinta, care ar urma sa aiba loc joi, sa participe Rasvan Popescu, intrucat acesta detine functia de vicepresedinte al Consiliului.

Astfel, Rasvan Popescu a fost desemnat sa participe la respectiva sedinta de la sediul Directiei Generale de Prevenire si Combatere a Terorismului. Decizia a fost luata cu unanimitatea voturilor membrilor prezenti la sedinta de marti a CNA (Florin Gabrea, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Buda, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea).

In sedinta CNA nu a fost facut public scopul intalnirii de lucru care va avea loc joi, la sediul Directiei Generale de Prevenire si Combatere a Terorismului.

Directia Generala de Prevenire si Combatere a Terorismului functioneaza in cadrul Serviciului Roman de Informatii.

Directia Generala Prevenirea si Combaterea Terorismului este o unitate informativ-operativa centrala, care raspunde de planificarea, organizarea si executarea, intr-o conceptie unitara, a activitatilor de prevenire, descoperire, contracarare si inlaturare a factorilor de risc si amenintarilor la adresa securitatii nationale, ce vizeaza pregatirea, initierea sau savarsirea de acte teroriste ori constituie vulnerabilitati ce pot genera sau favoriza asemenea acte.