ReporterVirtual.ro a publicat miercuri un mesaj transmis jurnalistilor de la B1 TV in care un editor al zilei le interzicea propriilor ziaristi sa citeze si sa invite ziaristi de la HotNews.ro si Reporter Virtual. In acelasi mesaj e o alta indicatie importanta: „Nu preluam materialul cu penalii care vor sa modifice codul penal”! (e vorba despre asaltul unor parlamentari PSD care vor sa modifice Codul de Procedura Penala, informatie publicata luni in exclusivitate de HotNews.ro). Mai mult: ziaristilor de la B1 TV li se cere sa preia informatia dintr-un alt articol HotNews.ro despre masterplanul pe Transporturi, dar li se spune explicit "NUUUU citati hotnews".

Potrivit ReporterVirtual.ro, mesajul intern contine sumarul zilei de 6 mai de la B1 TV, transmis celor responsabili din post printr-un mesaj intern. Sumarul, care conține planul zilei și indicațiile conducerii postului, este transmis zilnic de EOD (Editor-of-the-Day), seara, pentru ziua următoare.

Tot in mesaj ziaristilor de la B1 TV li se cere sa "Nu dam stirea cu propunerea cristianei anghel sa schimbe arestarea preventiva!". Reamintim ca Anghel (PC) este inițiatoarea, alături de Ovidiu Donţu şi Ioan Chelaru (PSD), a amendamentelor pentru modificarea Codului de procedură penală.

B1 TV s-a remarcat in ultimele luni printr-o schimbare a orientarii politice, apropiindu-se constant de PSD. Tendinta a inceput din 2014, a devenit evidenta odata cu aducerea lui Catalin Striblea si Silviu Manastire de la RTV si eliminarea din grila a Sorinei Matei si a lui Catalin Prisacariu.

De altfel, B1 TV a ridicat mingea la fileu pentru Guvernul Ponta odata cu crearea scandalului privind o presupusa crestere a pretului alimentelor.