Paginademedia.ro scrie luni despre un spot de circa doua minute, difuzat de cateva ori de posturile Antena 1 si Antena 3, care ne invata ca ibuprofenul este mai bun decat paracetamolul. Insa reclama, cu aparenta unui reportaj publicitar, nu este asumata de vreun brand anume, noteaza sursa citata.

In spot se spune cum apar durerile de cap (din cauza muschilor capului), iar dr. Minerva Ghinescu prezinta beneficiile ibuprofenului si avantajele pe care le are, spre deosebire de paracetamol.

Paginademedia.ro precizeaza ca, din investigatiile sale, clientul pentru respectivul spot a fost compania Reckitt Benckiser, care are in portofoliu brandul Nurofen. De altfel, la fiecare difuzare, dupa spotul in care ibuprofen este mai bun decat paracetamolul, a fost programata, la cateva secunde distanta, o reclama la Nurofen, centrata tot pe durerile de cap, cu prezentarea clara a brandului.

Legat de faptul daca spotul este sau nu reclama comparativa, Paginademedia.ro arata ca legislatia reglementeaza publicitatea comparativa a produselor, dar nu exista nicio precizare legata de compararea substantelor active din medicamente.

  • IBUPROFEN VS. PARACETAMOL. Ibuprofenul este o substanta activa prezenta in produse precum Nurofen, Mig 400, Ibalgin si Adagin. Pe de alta parte, paracetamolul este prezent in produse precum Paracetamol, Antinevralgic (care pune accent in promovare tot pe durerile de cap) si Panadol.

Paginademedia.ro mai precizeaza ca, pana la ora publicarii articolului, oficialii Reckitt Benckiser nu au raspuns intrebarii legate de motivul pentru care nu si-au asumat reclama in care ibuprofenul este comparat cu paracetamolul.