Julio Iglesias Junior nu a spus "Jos Basescu!" in cunostinta de cauza, precizeaza managementul cantaretului spaniol intr-un comunicat remis vineri presei, explicand ca, atunci "cand Mihai Gadea i-a cerut sa spuna "Jos Basescu!", in ultimele secunde ale emisiunii, artistul a crezut ca e vorba de o formula de ramas bun, in limba romana, pentru telespectatori". "Artistul a fost indus in eroare in mod voit de catre prezentatorul emisiunii, Mihai Gadea, intr-un mod absolut regretabil si incalificabil", spun reprezentantii cantaretului.

HotNews.roFoto: Hotnews

In comunicatul transmis vineri, managementul artistilor Julio Iglesias si Julio Iglesias Junior arata ca, "in urma emisiunii "Sinteza zilei" (Antena 3) din 14 mai 2015, in care prezentatorul Mihai Gadea, in ultimele secunde ale emisiunii, l-a intrebat "inocent" pe Julio Iglesias Junior "Pot sa te invat ceva in limba romana?", dupa care l-a pus sa repete in romaneste, fara sa ii spuna ce inseamna acele cuvinte: "Antena 3 e aici. Jos Basescu!"", doreste sa faca o serie de precizari:

"1) Julio Iglesias Junior nu cunoaste limba romana, nu este familiarizat deloc cu numele romanesti si, cand a repetat dupa Mihai Gadea, cu buna credinta, "Jos Basescu!", nu s-a gandit nicio clipa ca este vorba de un slogan politic. Fiind ultimele secunde ale emisiunii, Julio Iglesias Junior a crezut ca este vorba de cateva cuvinte de ramas bun, in limba romana, pe care prezentatorul il ruga sa le repete dupa el, pentru telespectatori.

2) Julio Iglesias Junior nu este la curent cu politica din Romania, nu cunoaste politicienii romani si, nestiind deloc limba romana, nici macar nu si-a dat seama ca propozitia "Jos Basescu!" includea numele unei persoane.

3) Artistul a fost indus in eroare in mod voit de catre prezentatorul emisiunii, Mihai Gadea, intr-un mod absolut regretabil si incalificabil. Artistul nu si-ar premite niciodata sa vina la televiziune sa spuna, in cunostinta de cauza, "Jos politicianul X!" sau "Jos politicianul Y!"", se arata in comunicat.

Managementul artistilor mai precizeaza ca "Julio Iglesias Junior a venit in Romania si a acceptat invitatia de a participa la emisiune pentru a vorbi exclusiv de concertele pe care le va oferi in Romania alaturi de tatal sau, Julio Iglesias" si ca "artistii nu doresc sa fie implicati in nicio chestiune de natura politica".

"Este absolut regretabil gestul Antenei 3, de care ne delimitam total pe aceasta cale", se mai afirma in comunicat.

Julio Iglesias Jr se afla in Romania pentru a promova concertele pe care le va sustine alaturi de tatal sau Julio Iglesias la Cluj, pe 22 mai, si la Bucuresti, pe 2 iulie. Joi seara, el a fost invitat la Antena 3, in emisiunea "Sinteza Zilei" prezentata de Mihai Gadea.