Comisiile de cultura ale Camerei Deputatilor si Sentatului nu au avut cvorumul necesar pentru a dezbate, marti, raportul de activitate pe 2014 al TVR, potrivit Agerpres. Presedintele comisiei de la Camera, liberalul Gigel Stirbu, a apreciat ca lipsa cvorumului a fost cauzata de PSD, care nu s-a prezentat la sedinta. Avizul acestor comisii este necesar pentru ca raportul de activitate al TVR sa fie discutat in plenul Parlamentului, iar daca este respins presedintele-director general al Televiziunii Stelian Tanase si consiliul sau de administratie sunt demisi de drept.

Cladirea TVRFoto: TVR
  • UPDATE Presedintele Comisiei din Senat, Georgica Severin (PSD), a spus pentru HotNews.ro ca, de fapt, PNL si UDMR anuntasera ca nu vor sa participe si ca, drept urmare, parlamentarii PSD au decis "sa nu mearga degeaba", deoarece oricum nu ar fi fost cvorum.

Potrivit lui Gigel Stirbu, citat de Agerpres, Stelian Tanase nici nu s-a prezentat, marti, la Parlament, deoarece este in concediu medical.

  • Parlamentul a introdus rapid in procedura legislativa raportul pe 2014 al TVR, facut public in aprilie, in conditiile in care parlamentarii nu se grabesc sa voteze sau sa respinga astfel de documente, considerate un mijloc de control asupra conducerii TVR. Reprezentantii PNL au acuzat in mod repetat PSD ca intentioneaza debarcarea lui Stelian Tanase prin respingerea acestui raport de activitate.

Gigel Stirbu:

  • "Cred ca este o decizie politica. Aseara am primit informatia din partea Senatului cum ca grupul parlamentar al PSD din Senat nu va participa astazi la sedinta din cauza faptului ca colegii de la UDMR au luat decizia de a nu participa la sedinta pana cand nu se vor discuta si rapoartele de activitate pe anul trecut ale celorlalte institutii - Societatea Romana de Radiodifuziune, Consiliul National al Audiovizualului, AGERPRES si asa mai departe. Nu vedem de ce grabim lucrurile de asemenea maniera pentru a discuta numai si numai raportul de activitate al unei singure institutii, SRTV, in situatia in care toate rapoartele de activitate pe anul trecut au fost depuse".