DoR impreuna cu NN Romania organizeaza a doua editie a programului de burse pentru jurnalism pe teme sociale "Viitor la purtator".

Busele Viitor la purtatorFoto: Decat o Revista

Jurnalistii - angajati sau nu ai unei institutii media sau colaboratori - sunt invitati sa aplice pentru una dintre cele cinci burse care vor fi acordate cu proiecte editoriale care sa exploreze relatia romanilor cu viitorul personal: Sunt fatalisti? Pasivi? Dependenti de altii? Dimpotriva? Suma alocata realizarii fiecarui proiect este de 1.250 euro (brut, echivalent in lei). Inscrierile in concurs se realizeaza in intervalul 19 mai - 7 iunie, proiectele castigatoare urmand a fi anuntate pe 15 iunie 2015.

Obiectivul concursului este sa contribuie la generarea de materiale jurnalistice ample (reportaje, anchete, portrete) care sa duca la o mai buna constientizare a problemelor de care un individ ar trebui sa tina cont in planificarea viitorului personal. Proiectele jurnalistice inscrise in concurs pot fi concepute sub forma de text, material foto, podcast sau documentar audio-video.

Selectia proiectelor va fi realizata de un juriu format din Cristian Lupsa, editor DoR, Georgiana Ilie, jurnalista si fosta bursiera "Viitor la purtator", Mircea Vasilescu, redactor-sef Dilema Veche, Cristian Pantazi, redactor-sef HotNews.ro, Petrut Calinescu (fotograf) si Carmen Soare, director marketing NN Romania. Vor fi alese pentru finantare propuneri care au in vedere schimbarile sociale din Romania de azi, natura relatiilor dintre individ si familie, stat sau societate si modul in care transformarile prin care trec acestea vor influenta societatea in viitor.

"Este o mare bucurie pentru noi ca, alaturi de DoR, sa lansam a doua editie a burselor pentru jurnalism pe teme sociale, dat fiind interesul ridicat de care a beneficiat acest concurs anul trecut in randul jurnalistilor si materialele valoroase care au rezultat. Jurnalistii sunt, credem noi, parteneri extrem de importanti in efortul de responsabilizare a romanilor cu privire la propriul lor viitor financiar si, prin acest program de burse, ne dorim sa ii sustinem sa dezvolte proiecte in care cred" declara Carmen Soare, director marketing NN Romania.

Materialele jurnalistice realizate in prima editie a concursului au fost publicate in Decat o Revista (#17 si #18), Dilema Veche si pe HotNews.ro.

Vizitati www.decatorevista.ro/viitorlapurtator pentru mai multe detalii despre proiect, aplicatia de inscriere si instructiuni de inscriere. Pentru intrebari suplimentare, ne puteti contacta la viitor@decatorevista.ro.

Partenerii proiectului: HotNews.ro, Dilema Veche, Revista BIZ, SapteSeri, comanescu.ro, Centrul pentru Jurnalism Independent, Radio Tananana.