Intre 28 si 30 mai, echipa Revistei 22 se va intalni cu publicul aradean. La un sfert de veac de existenta, revista porneste intr-un turneu prin tara pentru a se reintalni cu cititorii sai. Ideea a venit de la Asociatia "Arad-Capitala europeana a culturii 2021", care a invitat Revista 22 sa se asocieze proiectului de candidatura a Aradului.

Recunoscuta ca un brand rezultat din combinatia unica intre o publicatie si prima organizatie civica semnificativa infiintata in Romania dupa caderea regimului Ceausescu, Grupul pentru Dialog Social, Revista 22 va oferi aradenilor o serie de dezbateri publice pe teme de actualitate intr-un format interactiv, filme documentare, happening, lansari de carte, cu invitati de prim rang ai vietii culturale romanesti: regizorul Stere Gulea, scriitoarea Gabriela Adamesteanu, politologul Sebastian Lazaroiu, scriitoarea Magda Carneci, artistul plastic Dan Perjovschi, publicistul Sever Voinescu, jurnalistii Andreea Pora, Rodica Palade, Liviu Avram, Brindusa Armanca, Gelu Trandafir, regizorul Florin Iepan s.a.

"Beneficiile parteneriatului sunt evidente: pe de o parte, prezenta unor nume importante din sfera publica nationala ofera premizele unor manifestari atractive pe plan local; pe de alta, manifestarile vor fi un bun vector de promovare a candidaturii Aradului la titlul de capitala europeana a culturii", a declarat Alexandru Lazescu, redactorul-sef al revistei.